Mirabeau Etoile Rosé 2017, AOP Côtes de Provence, Frankrijk

Mirabeau Etoile Rose
Rosé uit de Provence is “hot”. De wijnen van Mirabeau zijn een goede vertegenwoordiger van deze soort.

De merknaam Mirabeau en Provence wordt wereldwijd verkocht in ruim 50 markten over de gehele wereld. Mirabeau heeft een “boutique”, gelegen in het hart van het prachtige dorpje Cotignac midden in de Provence. Het dorpje is bekend om de schilderachtige oude binnenstad en imposante troglodyte klif. Dus als u eens in de buurt bent…

Er zijn 3 soorten op de markt: Classic, Pure en deze Etoile. De Etoile staat aan de top van het assortiment.

Mirabeau Etoile is gebotteld in een fraaie, bolle fles die erom vraagt om te worden geopend. Etoile is een blend van de druivensoorten Syrah en Grenache. De wijn heeft 13 procent alcohol en de flesafsluiter is een kurk.

Mirabeau Etoile Rosé is verkrijgbaar bij slijterijketen Gall & Gall. Voor kwaliteit moet je wat meer betalen: een fles van deze wijn wisselt voor de prijs van € 15,99 van eigenaar.

Mirabeau Etoile Rosé 2017

Een heldere, lichte rosé kleur, typerend Provence rosé. Bleek in de rand.
De neus is elegant en geraffineerd. Zoet rijp fruit van perzik, aardbei en peer. Ook wat florale tonen. Zuiver van geur. Een aantrekkelijk neus.
Het zoete rijpe fruit is ook terug te vinden in de smaak. Peer, frambozen en schuimpjes. Een klein bittertje. Daarnaast is er een subtiele kruidigheid met een lichte zilte ondertoon. Een iets vettig mondgevoel. Sappig en medium droog. Mirabeau Etoile is breed en redelijk vol van body.

Een fijne, gastronomische rosé die rijk is aan finesses. Het (onterechte) beeld dat rosé staat voor eenvoudige slobberwijnen, is hier zeker niet van toepassing. Met deze Mirabeau Etoile Rosé wordt weer eens aangetoond dat de wijnsoort rosé volwaardige kwaliteitswijnen kan voortbrengen.

Score: 14,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.
Mirabeau Etoile

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #gallgall #cotesdeprovence