les narvaux meursault

Meursault “Les Narvaux” 2017; nog in de knop.

Meursault “Les Narvaux” 2017 is een wijn uit eigen collectie, op de kop getikt in het mooie Frankrijk.

Deze kleine familieboerderij (Guillemard-Pothier ) in de Beaune heeft een rijke historie. Al sinds 1690 wordt hier namelijk wijn verbouwd. Pascal, Franck en Chantal volgden in 1998 hun ouders Yvette en André op door Earl Guillemard-Pothier op te richten.

André en Georges, zijn broer, werkten samen met hun ouders Georgette en Marcel, het was in de jaren 1935 tot 1940, onder de naam van het bedrijf Guillemard-Dupont.

De echtgenotes van de twee broers André en Georges, respectievelijk Yvette en Yvonne werkten ook op de boerderij. In die tijd was het bedrijf Guillemard-Frères genaamd.

Toen Yvonne en Georges met pensioen gingen, creëerden hun ouders Guillemard-Pothier.

Tot na de Tweede Wereldoorlog verkochten hun grootouders hun wijn in vaten.

Ze vinifieerden rode Hautes Côtes de Beaune, Pommard en verkochten een groot deel van hun wijn aan Schumacher, een Amerikaanse groothandel. In de jaren 50 wilde deze niet meer de Hautes Côtes kopen maar alleen de Pommard. Ze weigerden en de rest is historie… 

Zoals gezegd : gekocht in Frankrijk voor een prijs van € 23,90. 13% aan alcohol.

Laat de wijn spreken!

Meursault “Les Narvaux” 2017

De kleur van deze Meursault “Les Narvaux” 2017 ziet er best jeugdig uit. Redelijk vol licht geel over de tong met een kruising tussen witgouden/geelgouden fonkeling in de rand. Helder en zuiver tot de graad! (2,8)
De neus van deze Meursault blijft toch wat achter en dat valt mij toch wat tegen. Iets citroen/mango, maar daar blijft het wel een beetje bij. Lichte houttonen en wel mooi rond en zacht. (3,0)
Op de tong is Meursault “Les Narvaux” 2017 best mooi rond en geeft een eerste indruk van zachtheid. Vooral mango met ietsjes citroen en een zekere houtopvoeding. Mooi vol, superrond en zacht. Mango fruit dat gepolijst door het hout zich door de mond beweegt. Ook een mooie zuurgraad, gevangen in het citroen. Op de mid-palate is het prima gesteld. Mooi vol met een goede intensiteit. Breedte is ruim voldoende. De afdronk, die overigens ook breed is, heeft mooi zacht en rond fruit met een mooie houtomlijsting (vanille is een te groot woord). Subtiele afwerking. (7,2)

Meursault “Les Narvaux” 2017 is een mooie wijn, maar helaas is het nog niet tot volle bloei gekomen. En dan doel ik vooral op de neus. De neus laat het toch wat afweten en geeft lichtjes haar indrukken prijs. Op de tong proef je wel dat we hier te maken hebben met een wijn die op een hoger niveau staat. Een subtiele wijn die geeft wat je kan verwachten. Helaas dat de neus zich nog niet geheel laat zien, maar voor de rest is het prima! (2,4)

Meursault “Les Narvaux” 2017 verdient een totaal van 15,4 punten

Drinken kan u het nu maar zeker wel houdbaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *