Merinas Verdejo Organic 2017, Spanje

Merinas Verdejo Organic
Bij warm weer zoeken we frisse witte wijnen. Deze Merinas voldoet aan dat smaakpatroon.

Deze witte Merinas heeft geen nadere herkomstbenaming. Simpelweg “estate bottled in Spain”. Via het rugetiket kom je vervolgens te weten dat de wijngaarden voor deze Merinas zich bevinden in het hart van Castilië-La Mancha, het enorme wijngebied in het midden/zuidoosten van Spanje.

Merinas komt van de Bodegas y Viñedos Fontana, gelegen in de plaats Cuenca. De naam Merinas is overigens een verwijzing naar het merinoschaap, het bekendste schapenras ter wereld wat overigens ook wel eens schijnt rond te scharrelen in de wingaarden. Het is maar dat u het weet.
Met 12 procent alcohol is dit een licht verteerbare wijn, goed passend bij warme omstandigheden.

Merinas Verdejo Organic is verkrijgbaar bij de slijterijketen van <strong>Gall & Gall. Voor het prijsje van € 4,29 wisselt een fles van deze wijn van eigenaar.

We draaien de schroefdop open en…

Merinas Verdejo Organic 2017

Een heldere, kopergele kleur met een groene tint erin. Bleek uitlopend in de rand.
Plezierige neus met veel fruit en daarbij ook tropisch fruit zoals banaan en meloen. Daarnaast de geur van buxus en wat grassig/hooi. Geurig en open.
Op de tong frisse knisperende zuren, citrusfruit (limoen) ananas en gele appel. Iets ijzerig. Lichtvoetig en fris. Droog van smaak maar wel een sappig en verfrissend mondgevoel. Wat mager op de midpalate, maar vooruit wat kun je verwachten voor een dergelijke prijs.

Merinas is een ongecompliceerde, speelse wijn voor wie van een stevige zuurgraad houdt. Een fijne wijn voor zijn prijs!

Score: 12,7 punten.

Bewaarpotentieel: jong drinken, nu tot 2019.

Merinas Verdejo backlabel

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #gallgall #verdejo