MDV Rioja Reserva 2017, mondvullend en stevig

Deze Rioja Reserva is door de importeur zelf samengesteld. Ik ben uiteraard benieuwd naar het resultaat. U ook? Lees dan verder.

De producent van deze wijn met het opvallende etiket is afkomstig van Bodegas del Medievo. De wijngaarden bevinden zich in de uitlopers van de Sierra de Yerga, in de subregio Rioja Baja op een hoogte tussen de 400 en 550 meter. De bodem bestaat uit ijzerhoudende kleigronden. Het klimaat heeft hier continentale trekjes, met koude, droge winters en hete zomers.

De importeur 24Wines.nl heeft op uitnodiging van het wijnhuis de wijn zelf samengesteld. Dat wil zeggen het gehele proces, inclusief het etiket. De wijn bestaat uit een blend van 70 procent Tempranillo en 30 procent Garnacha. Volgens het rugetiket heeft de wijn 30 maanden op Frans en Amerikaans eiken vaten gelegen en 6 maanden op de fles. De herkomstbenaming is DOC Rioja.
Een fles wisselt voor de prijs van € 12,95 van eigenaar.

MDV Rioja Reserva 2017

Vrij diep robijnrood in het glas. In de rand bleekrood uitlopend.
Een mooie gedoseerde houttoets in de neus. Rijpe zwarte kersen en blauwe bessen. Wat kruidig, peper en eucalypthus. Iets confituur. Indringende aroma’s.
Ronde tannines op de tong. Zwarte peper, vanille, tijm, drop en bittere chocolade. Donker fruit. Een flinke, maar niet overheersende houtsmaak. Iets zondoorstoofd. Pittig en zoutig. Goed vol van smaak met veel kruidigheid.

Stevige, mondvullende Rioja Reserva, waar je de zuidelijke zon in terug proeft. Uitgesproken in de neus en smaak. Een gastronomisch inzetbare wijn en dan denk ik aan een BBQ en roodvleesgerechten.

Score voor de MDV Rioja Reserva 2017: 15,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *