De MDV Chardonnay heeft veel finesse en complexiteit. Deze witte Rioja heeft wel veel houtopvoeding gehad.
Lees verder na de advertentie
Bodegas del Medievo: een moderne wijnmakerij in Aldeanueva de Ebro
Bodegas del Medievo is een wijnmakerij die in 1994 is opgericht in Aldeanueva de Ebro, een dorp in de regio Rioja. Het wijnhuis is gespecialiseerd in de productie van Rioja-wijnen, waaronder Rioja Reserva.
Bodegas del Medievo werkt met moderne technieken, maar heeft ook respect voor de traditionele methoden van wijn maken. De wijngaarden van het wijnhuis liggen op 300 tot 500 meter boven zeeniveau en zijn geplant op zandleemgrond. De druiven worden met de hand geplukt en de wijn wordt gemaakt volgens de klassieke methode.
De MDV Chardonnay is te koop bij In Vino Vinitas voor € 12,95 op https://www.invinosanitas.nl/products/mdv-rioja-wit-2022-doq
MDV Chardonnay, houtopvoeding met finesse
Kleur: de kleur van de MDV Chardonnay is donkergeel op de tong. In de rand is de kleur donkergeel met een lichte amber gloed – 2,9 punten
Neus: het eerste wat mij van de neus opvalt bij de MDV Chardonnay is de vanille van het eikenhout samen met prachtige elegante zuren. Als ik wat geconcentreerder ruik haal ik er vanille, wat butterscotch, elegante citrus en dik en een bak met rijpe tropische vruchten. De neus is diep en medium vol en komt goed los in het glas – 3,9 punten
Smaak: ook de smaak heeft de elegante zuren. De smaak is dik met rijp tropisch fruit, rozijnen en vanille. De body is krachtig met finesse en mondvullend en de afdronk is mooi lang – 7,3 punten
Mijn eindoordeel over de MDV Chardonnay uit de Rioja:
Deze witte Rioja is een dikke wijn met medium veel houtopvoeding. De MDV Chardonnay is heel rijp, geconcentreerd en daarbij elegant met finesse. Ronduit prachtig dus… – 2,2 punten
Dus geef ik de MDV Chardonnay uit Rioja een totaal van 16,3 punten en een Zilveren WijnGekkenMedaille
Chardonnay, een wereldse wijndruif
Chardonnay is een alleskunner. Je kunt er bijna geen slechte wijn van maken. Het druivenras is rendabel en zelfs in koele districten eenvoudig te telen. Je kunt chardonnay een malolactische omzetting laten ondergaan of gewoon verder werken met de appelzuren.
Heeft de Chardonnay een malolactische omzetting gekregen, dan kun je ook nog houtopvoeding toepassen. Zelfs vergisten (met of zonder ‘lie’) is toepasbaar. Ook is het druivenras Chardonnay relatief ongevoelig voor oxidatie. Chardonnay heeft ook milde zuren en is daarom ook gewild bij de consument.
Meer weten over Chardonnay? Kijk dan even hier
Inderdaad een prachtige, volle Chardonnay, helemaal mee eens.