Max Reserva Chardonnay 2016, DO Valle de Concagua, Chili

Max Reserva Chardonnay 2016 is een van de telgen van het grote en zeer succesvolle Chileense wijnbedrijf Errazuriz.

Errazuriz gaat al een tijdje mee, want zij zijn in 1870 opgericht! Zij zijn niet op hun lauweren gaan rusten; nee, zij blijven zich ontwikkelen en verbeteren en dat is wel te merken.

Sinds 2003 is wijnmaker Francisco Baettig namelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van de Errázuriz wijnen. Stages heeft hij gelopen bij onder andere Michel Laroche en Chateau de Sancerre en die Europese invloeden zijn terug te proeven in zijn wijnen!

In 2012 mocht Francisco zich zelfs Wijnmaker van het Jaar noemen van de Chilean Circle of Food & Wine Writers.

Dit scheelt je euro’s!

Ik heb verschillende wijnen van Errazuriz mogen proeven en zij hebben al meerdere Wijngekkenmedailles verdiend!

De Wijnkring verkoopt de wijnen van Errazuriz in Nederland, zo ook deze Max Reserva Chardonnay 2016, die overigens 10 maanden houtopvoeding heeft genoten. Niet elke wijn en zeker niet elke witte wijn is geschikt om het geweld van het hout in goede banen te leiden.

Normaal kost deze Max Reserva Chardonnay 2016 € 15,95, maar is nu in de AANBIEDING voor de zeer prettige prijs van € 12,99! (HIER te bestellen).

Max Reserva Chardonnay 2016

De kleur van deze Max Reserva Chardonnay 2016 is lichtgeel over de tong met een mooie fonkeling in de rand van witgoud. Zuiver en helder. Leuke kleur.
Max Reserva Chardonnay 2016 laat in de neus diep kruidig perzikfruit zien met exotisch fruit. Een mooie eikenhouten omlijsting maakt het af. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong is Max Reserva Chardonnay 2016 zeer soepel, licht vettig en mooi rond. Wel zeer kruidig perzikfruit met volle specerijen en met een flinke houten omlijsting. Ronde, doch wel wat aanwezige zuren, maar dat houdt het lekker fris. Redelijk goed op elk niveau (mid-palate, diepte en breedte). Wat heet in de goede tot brede afdronk.
Max Reserva Chardonnay 2016 is een wijn die het Chileense koele klimaat goed weet te combineren met een mooie houtopvoeding, maar het is allemaal best pittig en flink kruidig met specerijen en daar moet je wel rekening mee houden. Errazuriz weet goede wijnen te maken, maar hou er bij deze mee rekening: is pittig!

Zoals vele wijnen van Errazuriz is ook deze Max Reserva Chardonnay 2016 van een bepaald kwaliteitsniveau en dat ligt bij Errazuriz hoog. Een pittige wijn dit keer waar je je gerecht op moet afstemmen. 14,8 punten, 82PP en ** verdient deze Max Reserva Chardonnay 2016 van mij.