Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014, DO Valle de Aconcagua, Chili

Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014, DO Valle de Aconcagua, Chili

Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 is een bofkontenwijn, omdat het opgevoed is door het wijnhuis Errazuriz.

Alle wijnen van Errazuriz die ik heb mogen proeven staan allen op hoog niveau en voor eigenlijk belachelijk lage prijzen. Ik heb al eens eerder gezegd: Errazuriz wijnen kan je gewoon blind kopen! Kijk niet naar de prijs, want die zijn gewoonweg belachelijk laag en (TIP VAN DE MAAND!) als je inschrijft voor de nieuwsbrief van de Wijnkring.nl dan loop je snel de kans dat je nog minder gaat betalen voor deze zeer prijsaantrekkelijke wijnen!

Ik zeg DOEN! die nieuwsbrief bij de Wijnkring!

Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 is gemaakt van de oude wijnstokken (old vines) en deze wijnstokken staan met hun worteltjes in de gravel van de Aconcaguavallei. Ook heeft deze wijn 12 maanden eikenhouten opvoeding genoten.

Errazuriz heeft 14% aan alcohol weten uit te persen uit deze cabernet sauvignondruifjes.

Zoals gezegd verkrijgbaar bij de Wijnkring voor de prijs van € 12,49 (aanbiedingsprijs) en dat is echt niet duur! HIER VERKRIJGBAAR.

We gaan aan de slag…

Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014

Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 heeft een zeer volle diepdonkerrood/paarsrode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. Inkt. De diepte is zeer diepdonker. Deze Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 heeft een topkleur. (3,0)
In de neus heeft Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 breed zwarte bessenfruit met menthol en eucalyptus. Zeer zacht en fluwelig. Ook is deze Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 mooi rond en heeft subtiele houttonen in zich. Ook wat groene paprika en licht chocolade komen naar voren. De neus van deze Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 komt redelijk goed los. (3,9)
Op de tong is deze Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 een vrij stevige wijn. Een wijn met diverse facetten. Hij is wel droog en licht plakkerig. Ook is Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 een smakelijke en vrij sappige wijn. Donkerrood bessenfruit met wat menthol/eucalyptus. Ook kruidig en wat donker chocolade komen naar voren. Droppig. Soepel en mooi rond. Wel is Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 een krachtige wijn en heeft een redelijke zuurgraad. Goed op de mid-palate en een redelijk brede afdronk met een ondertoon van menthol en eucalyptus. (6,4)
Het hoge alcohol in deze Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 is niet waarneembaar en dat is knap. De kleur is top en de neus en tong laten kwaliteit zien. Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 is echter geen Bordeauxwijn, maar een typische regionale terroir cabernet sauvignon. Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 heeft gewoon zijn eigen karakter en kwaliteit. Een mooie karaktervolle wijn op niveau!

Opdronk : Nu – 2021
Totaal : 15,6 punten {85+PP} **½*

Max Reserva Cabernet Sauvignon 2014 is een wijn met zijn eigen kwaliteit en karakter!