Masseria Pietrosa Negroamaro 2019, vriendelijk en zwoel rood uit Puglia

Uit de Zuid-Italiaanse regio Puglia komt deze rode wijn, gemaakt van de inheemse Negroamaro druif.

Masseria Pietrosa is de naam van het huis waar deze wijn is geproduceerd. Het huis is in 1962 opgericht. De wijngaarden zijn gelegen op zo’n 100 meter hoogte, in de streek Salento, de hak van de laars van Italië. De bodem bestaat hier uit klei.

Negroamaro is de naam van de inheemse druif waar deze wijn voor 100 procent uit gemaakt is. De vinificatie bestaat uit een thermogecontroleerde schilinweking, gevolgd door een fermentatie in roestvrijstalen vaten. Het alcoholpercentage is 12,5 procent en dat is best wel bescheiden voor een wijn gemaakt van dit ras. De fles wordt afgesloten door middel van een schroefdop.

Deze Negroamaro van Masseria Pietrosa is verkrijgbaar bij wijnwebwinkel Bovino. Er hangt een aantrekkelijk prijskaartje aan deze fles: € 6,60.

Masseria Pietrosa 2019 Negroamaro Salento

Redelijk diep granaatrood. Wat bleekrood in de rand.
Een open en uitgesproken neus. Geuren van leer, rubber, bouillon, maggi en bosgrond. Ook wat animaal. Een fruitaroma van donkere pruimen.
Rond met een licht romig mondgevoel. Vrij zachte zuren. Salmiak, zoethout, peper, honingdrop, ontbijtkoek en cacao. Gestoofd donker fruit. De tannines zijn goed gedoseerd en geven grip in het smaakpalet. Een flink restzoetje maakt het zwoel.

Deze Negroamaro van Masseria Pietrosa is een vriendelijke rode wijn met een aromatische neus en een warme, zwoele zuidelijke touch in de smaak.

Score voor deze wijn: 13,7 punten.


2 gedachten over “Masseria Pietrosa Negroamaro 2019, vriendelijk en zwoel rood uit Puglia”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *