Masereto Vin8tto 2019; gezellig met z’n achten

Masereto Vin8tto 2019 is een speciale Italiaanse blend van inheemse en internationale druivenrassen en dat maakt deze wijn zo speciaal.

Acht verschillende druivenrassen telt deze blend… Laat dat even op u inwerken…ACHT!

Van alles een beetje, maar doe je een beetje meer van het één dan verandert dat de smaak en begrijpt u dat een blend van ACHT verschillende druivenrassen bijna een onmogelijkheid is om samen te stellen? Een consument wilt vaak dat een wijn ongeveer hetzelfde blijft smaken door de wijnjaren heen en dan is het bijzonder dat je dat met acht verschillende druivenrassen kan bewerkstelligen!

De acht druivenrassen zijn: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Barbera, Albarossa, Bonarda, Dolcetto, Freisa. 

Ik weet het…een Chateauneuf du Pape kan nog meer druivenrassen in zich hebben, maar ik blijf het bijzonder vinden!

Masereto Vin8tto 2019 heeft als DOC Piemonte Rosso en is gevangen in een mooie wijnfles met een wapen in het glas gegoten. Verkrijgbaar bij de WIJNBEURS voor de prijs van € 11,99, maar als u een beetje oplet dan kan u deze wijn ook wel kopen voor € 7,99 (CHECK HIER DE PRIJS!).

O ja,… ook nog een medaille gewonnen: International Challenge 2020 Goud Gilbert & Gaillard.

Laat de wijn spreken!

Masereto Vin8tto 2019

De kleur van deze Masereto Vin8tto 2019 is rood/donkerrood over de tong die vrij snel overgaat in vol rood in de brede rand. De diepte is goed. Mooi egaal. Leuke kleur. (2,7)
De neus van deze Italiaanse rode wijn geeft zwoel kersen en frambozenfruit. Wat kruiden en wat sigaar? Droog overkomend. Wat kruiden. De neus komt matig tot redelijk los. (3,5)
Op de tong is deze Masereto Vin8tto 2019 lekker rond met een ietsje aan droogheid van de tannine. Soepel en vriendelijk. Geen krachtpatser, maar een subtiele en vrouwelijke wijn van puur rood kersenfruit en frambozenfruit. Wat vanille en wat tijm en ook wat droppig. Voldoende op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is qua lengte goed, is sappig, rond en vriendelijk maar ook wat aan de droge kant. (6,4)

Masereto Vin8tto 2019 is een prima wijn die veel mensen zal aanspreken, want het komt namelijk vriendelijk en mooi rond over met voldoende fruit en smaak. Geen kracht maar souplesse laat deze rode Italiaanse wijn zien. In de neus spat het fruit er niet uit, maar komt genuanceerd los. De tong wordt nog wat beïnvloedt door de tannine, maar is niet storend. De wijn kan dus nog wel een paar jaartjes doorontwikkelen. Verder voldoende rood fruit, voldoende diepte en voldoende smaak. Tja, wie houdt hier nou niet van…? (2,2)

Masereto Vin8tto 2019 verdient van mij een totaal van 14,8 punten

Drinken kan u het nu, maar ik zou nog twee jaartjes wachten en dan houdbaar voor zeker wel vijf  jaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *