Mas Thélème Petit Gousier 2015, Vin de France, Frankrijk

Petit Gousier

In de wijnstreek Pic Saint Loup ligt het domein Mas Thélème. Wijnen van hoge kwaliteit.

Mas Thélème is het domein van Fabienne en Alain Bruguière, gesitueerd in het dorpje Lauret. Door deze twee gepassioneerde mensen wordt op kleine schaal, met lage rendementen, geconcentreerde kwaliteitswijnen gemaakt.

Er zijn verschillende Cuvées, waarvan de Carpe Diem de bekendste is. De prestigieuze Cuvée Exultet heeft ook al eens onze proeftafel gepasseerd, klikt u maar eens HIER.

De nieuwe Cuvée Petit Gousier van het domein Mas Thélème is voor het grootste deel gemaakt van de circa 60 jaar oude wijnstokken waar de Cinsault druif aan hangt. De Cuvée is “afgemaakt” met Carignan druiven. De opbrengst is 17 hl/ha en er zijn slechts 2.200 flessen van de Petit Gousier geproduceerd. Het alcoholpercentage is 14,5 procent.

De wijnen van Mas Thélème zijn verkrijgbaar bij Wijnimport Saladin , de specialist van ambachtelijke wijnen uit de zuidelijke Rhône-vallei en de Languedoc. De Petit Gousier heeft een adviesprijs van € 11,75.

Mas Thélème Petit Gousier 2015

De Mas Thélème Petit Gousier 2015 heeft een volle, geconcentreerde dieprode kleur. In de rand purperrood.
Volop rijp donker fruit in de neus. Zwarte bessen, kersen, bosbessenjam. Aards, iets bosgrond. De Mas Thélème Petit Gousier 2015 heeft een aantrekkelijke en verleidelijke neus.
In de mond komt gelijk het zoete rijpe fruit je tegemoet. Rond en sappig donker vruchtvlees. Zwarte bessen, kersen en bramen. De Mas Thélème Petit Gousier 2015 is soepel, heeft zachte tannines, is wat zwoel en iets mollig. Het hoge alcoholpercentage is niet merkbaar.

Een wijn waarin alles mooi in balans is. De Mas Thélème Petit Gousier 2015 is geen zwaargewicht, maar een fruitbom van uitstekende kwaliteit! Een bronzen medaille waardig!

Score: 15,5 punten.
Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.