Mas Thélème Nomen Omen 2013, Vin de France, Frankrijk

Nomen Omen 2013

Mas Thélème is een goede bekende van ons. Met de cuvée Nomen Omen maken wij voor het eerst kennis.

Mas Thélème is een domein gelegen aan de voet van de Pic Saint Loup in Zuid-Frankrijk. De wijngaarden hebben een oppervlakte van 7 hectare. Er worden hoofdzakelijk rode wijnen geproduceerd uit verschillende druivensoorten. De Syrah, Grenache en Cinsault worden gebruikt voor de (top)cuvées Carpe Diem, Exultet en Grand Gousier.

Dat het hier echt gaat om uitstekende wijnen kunnen wij alleen maar bevestigen. Al meerdere malen zijn deze wijnen onderscheiden met wijngekken medailles!

De cuvée Nomen Omen is een assemblage van Cabernet Sauvignon en Carignan. De wijnstokken van de Carignan zijn ongeveer 50 jaar oud. De stokken van de Cabernet Sauvignon zijn een stukje jonger: deze zijn in het jaar 2000 aangeplant.
Mas Thélème werkt met lage rendementen; deze Nomen Omen is geoogst met een rendement van 21 hectoliter per hectare. De totale productie van deze cuvée staat op 4.000 flessen.

Robert Groot van Wijnimport Saladin is verkoper van de prachtige wijnen van Mas Thélème en andere ambachtelijke wijnen van kleinschalige producenten uit het zuidelijke Rhône gebied en de Languedoc. Hij weet feilloos de karaktervolle wijnen uit dit gebied te vinden. U vind op de site van Wijnimport Saladin dan ook een mooi assortiment kwaliteitswijnen!

Nomen Omen 2013 heeft een verkoopprijs van € 11,50.

Nomen Omen 2013

Nomen Omen 2013 heeft een dieprode kleur. In de rand wat bleekrood.
Een geurige neus die zich goed opent in het glas. Kersen, cassis, garrigue en wat zuivel. Gestoofd.
In de mond proef ik meteen veel kruidigheid. Kruidnagel, peper en oud hout. Fruit van rijpe bramen, salmiak, cacao en koffie. Sappig, romig en met zuidelijke warmte. Iets alcoholisch. Nomen Omen 2013 heeft veel smaak en is breed en krachtig.

Een stevige, karaktervolle wijn. Nomen Omen 2013 is daarnaast goed in balans met fijne, frisse zuren. Een “Vin de France” van uitstekende kwaliteit. Mas Thélème scoort hiermee wederom een medaille!

Score: 15,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.