Mas Thélème Carpe Diem 2014, AC Coteaux du Languedoc, Pic Saint Loup, Frankrijk

Mas Thélème Carpe Diem 2014

Een ‘oude’ bekende op de proeftafel van wijngekken.nl.

Wijnimport Saladin is een importeur van speciale ambachtelijke wijnen uit de zuidelijke Rhone en de Languedoc. Robert Groot van Wijnimport Saladin heeft een neus voor goede eerlijke kwaliteitswijnen. Dat heeft hij in het verleden al aangetoond en die neus zal hij zeker niet verloren hebben… 😉

Een blend van 50% syrah (deels ‘maceration carbonique’= gisting onder druk voor meer fruit), 40% grenache en 10% cinsault.

Te koop voor de mooie prijs van € 12,85 (HIER TE BESTELLEN).

Met 14,5% aan alcohol ontkurken we de zware fles en schenken het grote wijnproefglas in…

Mas Thélème Carpe Diem 2014

Pic saint LoupEen volle donkerrode kleur over de gehele tong. Purperrood/rood in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie kleur. (2,8)
In de neus rood fruit (bramen, rode bessen), alcoholisch, kruidig, wat boers/stal en iets aan menthol. Redelijk tot redelijk goede neus. (4,0)
Op de tong mooi rond, tanninevol, maar wel mooi soepel. Kruidig. Rood en donkerrood fruit (bramen, donkerrode kersen/bessen). Alcohol. Wat chocolade, wat hout. Echt mooi rond en goed vol. Goed op de mid-palate en een brede kruidige en vooral fruitige afdronk. (6,8)
Echt een mooie Languedoc. Kwaliteit en dat voor zo’n prijs! Zo soepel en het alcohol is niet vervelend. Echt mooi spul! (2,4)

Opdronk : Nu – 2023
Totaal : 16,0 punten {86PP} ***½*
BronzenMedailleklein
Kwaliteit / prijs:

Wederom een medaille! Gefeliciteerd!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of <a