Mas le Vieux Chêne Rouge, Vin de France, Frankrijk

Mas le Vieux Chêne Rouge, Vin de France, Frankrijk

Waar Nederland groot in is : Mas le Vieux Chêne Rouge is een Franse wijn met een Nederlands tintje.

Aan de voet van de Mont Ventoux (Rhonegebied) maken Daan en Elvire Dijkman op Domaine de Marotte mooie en eerlijke biologische wijnen.

Mas le Vieux Chêne hebben zij in drie verschillende varianten op de markt gezet: een rode (deze dus), een witte (klik HIER) en een roséwijn (klik HIER).

Een beetje chauvinistisch zijn mag wel

Allemaal biologisch geteeld en dat doet mij een deugd, want met de natuur moet je niet sollen; die moet je respecteren!

Volg Daan en Elvire ook op Facebook. NLWijnboeren heeft een speciale pagina gemaakt en daar kunt u alles meemaken wat zij daar in het Zuid Franse beleven. Neem eens een kijkje en like de pagina van NLWjnboeren.nl.

De wijnen van Mas le Vieux Chêne kunt u bestellen bij de COOP supermarkt voor de prijs van € 5,99 (HIER TE BESTELLEN).

de marotte

Mas le Vieux Chêne Rouge

De kleur van deze Mas le Vieux Chêne Rouge is donkerrood over de tong overgaand in warm rood. De diepte is donker. Redelijke kleur. (2,6)
In de neus is Mas le Vieux Chêne Rouge wat alcoholisch met animaal bessenfruit. Neus komt redelijk los. (2,8)
Op de tong is Mas le Vieux Chêne Rouge soepel en makkelijk dronkend. Wat animaal pruim/bessenfruit. Licht droog, lichtjes kruidig en wat alcoholisch. Vrij vlak. Matig in breedte, diepte en op de mid-palate. Redelijke afdronk. (4,7)
Mas le Vieux Chêne Rouge is een ‘gewone’ Zuid Franse op supermarktniveau. Weinig complex, maar ook gewoon lekker drinkbaar en nergens vervelend. Wel iets koelen! (1,8)

Mas le Vieux Chêne Rouge is voor mij een wijn waar je er wel velen van ziet en daarom krijgt deze Vin de France van mij een totaal van 11,9 punten {73PP} en *. Drinken kunt u het nu al en als u het nog zou willen bewaren dan zou ik het uiterlijk t/m 2018 bewaren (maar eigenlijk nu gewoon opdrinken).