Mas Le Vieux Chêne Rosé, Vin de France, Frankrijk

Mas Le Vieux Chêne Rosé, Vin de France, FrankrijkMas Le Vieux Chêne Rosé is een Franse wijn met een Nederlands tintje…

Daan en Elvire van Dijkman zijn ras-Nederlanders, maar zij hebben hun heil in Frankrijk gezocht en gevonden en wat ga je doen als Nederlander in Frankrijk? Je opent een Bed and Breakfast, althans dat zie ik elke keer als ik het televisieprogramma “Ik vertrek” kijk.

Maar Daan en Elvire kozen niet de makkelijke weg; nee, zij gingen het avontuur aan om een wijngaard te beheren! En dat is zwaar werk!

Nederlands vakmanschap….dat proef je!

Aan de voet van de Mont Ventoux maken zij, op Domaine de Marotte, mooie en eerlijke biologische wijnen.

Het Wijnhuis Domaine de Marotte is al eigendom van de inmiddels fameuze familie Van Dijkman sinds 1987. Daan studeerde levensmiddelentechnologie met als specialisatie commerciële drankentechnologie, terwijl Elvire zich in tuinbouw bekwaamde. Daan en Elvire besloten in 1997 met hun 1-jarige kind te vertrekken naar de Provence in Zuid-Frankrijk om hun droom na te jagen… lees het verdere verhaal op NLWijnboeren.nl

Mas Le Vieux Chêne Rosé is te koop bij de COOP voor de schappelijke prijs van € 5,99 (KLIK HIER) en de wijn is geleverd door Intensewines.nl. De rosé heeft een alcoholpercentage van 13%.

Mas Le Vieux Chêne Rosé

De kleur van Mas Le Vieux Chêne Rosé is speels zalmroze over de tong. Zeer zuiver en kraakhelder. Mooie fonkeling in de rand en diepte. Een vrolijke kleur.
De neus van deze rosé is zoals een rosé zou moeten zijn: framboos en aardbeifruit. Lichte specerijen. De neus komt redelijk los.
Op de tong is Mas Le Vieux Chêne Rosé soepel en heeft vrolijk framboos- en aardbeifruit. Rond en zalvend. Lichte specerijen. De diepte is matig en op de mid-palate is het redelijk. Mas Le Vieux Chêne Rosé heeft een vrolijke en redelijk goede afdronk.
Mas Le Vieux Chêne Rosé is echt een vrolijke wijn. Niet complex of zo, maar gewoon koelen, opdraaien (schroefdop) en inschenken. Met vrienden, want die willen ook vrolijk zijn!

Ik geef Mas Le Vieux Chêne Rosé in totaal 13,0 punten {76PP}, omdat een wijn is die niet zo complex is of zo, maar mij wel vrolijk stemt. Heerlijk om nu te drinken en houdbaar tot 2018. Nodig jouw vrienden maar uit!

Wist u overigens dat NLWijnboeren.nl ook op Facebook zitten? Jazeker, kijk HIER maar eens en LIKE!