Mas le Vieux Chêne Blanc, Vin de France

Mas le Vieux Chêne Blanc, Vin de FranceDaan & Elvire van Dijkman zijn verantwoordelijk voor deze Mas le Vieux Chêne Blanc.

Hé, dat zijn toch bekende namen…! Nederlandse namen, maar we hebben het hier toch over een Franse wijn? Hoe zit dat dan…?

Daan en Elvire wonen en werken in Frankrijk en bezitten aan de voet van de Ventoux een waar wijndomein: Domaine de Marotte.

Maar dat is niet alles: Daan en Elvire zijn namelijk ook goed bezig: zij telen al jarenlang biologisch, maar zijn sinds 2011 ook gecertificeerd door ECOCERT.

Biologisch is HOT

Om hun wijnen in Nederland wat meer te promoten hebben ze een speciale website in het leven geroepen: NLWijnboeren.nl.

Neem maar eens een kijkje op deze website en lees alles over Daan en Elvire en de andere Nederlanders die in het buitenland hun wijnheil hebben gevonden. Op Facebook kunt u ze ook volgen. Regelmatig worden op hun Facebookpagina berichten gezet dus volg het wel en wee in de wijngaard van de buitenlandse Nederlanders (HIER).

Kopen kunt u ook deze wijn en wel bij de super Coop (HIER TE BESTELLEN) voor de prijs van € 5,99.

Mas le Vieux Chêne Blanc heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Mas le Vieux Chêne Blanc

Mas le Vieux Chêne Blanc is lichtgeel/lichtgeelgoud op de tong. Kraakhelder en loepzuiver. Mooie licht geelgouden fonkeling in de rand.
De neus van Mas le Vieux Chêne Blanc komt maar matig los. De neus laat wat abrikozen en perzik zien. Wel zacht.
Op de tong proef ik wat abrikoos- en perzikfruit. Wel wat aan de licht bittere kant, maar wel met genoeg smaak. Zachte zuren en lichtjes heet. De breedte is matig, evenzo op de mid-palate. De afdronk is zacht en redelijk goed.
Mas le Vieux Chêne Blanc is een weinig complexe drinkwijn. Alles is een beetje matig, maar nergens vervelend. Een wijn voor de massa.

Ik geef deze Franse witte wijn een puntentotaal van 12,1 punten; {73+PP} en *. Een vrij simpele, maar aangename wijn voor elke dag. Nu gewoon te drinken tot 2018. De hele zomer kunt u van elke dag een zonnige dag maken.