Martin Waßmer Weisser Burgunder 2015, Baden, Duitsland

Martin Waßmer Weisser Burgunder 2015, Baden, Duitsland

Martin Waßmer Weisser Burgunder 2015 is wederom een wijntelg van de familie Martin Waßmer.

Wederom een trocken, oftewel een droge witte wijn uit Markgräflerland te Baden.

Deze wijnstreek wordt niet voor niets de Toscane van Duitsland genoemd. Een mooie wijnstreek met glooiende heuvels waar het goed vertoeven is.

Gastrovino.nl, de wijnimporteur van deze Duitse rakkers, schrijft er dit over:

In het uiterste zuidwesten van Baden ligt het gebied Markgräferland dat is ingebed tussen het Zwarte woud en de Rijn. De wijnbouw kent een lange traditie in dit gebied. Ruim 500 jaar zijn er al druivenstokken op de steile hellingen aangeplant.

500 jaar wijnplezier

Sinds 1998 heeft Martin Wassmer hier zijn wijndomein gevestigd met een wijngaardareaal van 16ha. Compromisloos de allerbeste wijnen produceren is zijn motto. Dankzij het unieke klimaat, de ligging van de wijngaarden en de expertise van Martin worden wijnen geproduceerd van zéér hoge kwaliteit.

Nu heb ik al wat andere wijnen van dit wijndomein mogen proeven en ik moet zeggen: het is het proeven waard! Kijk eens wat verder dan je neus lang is en durf eens een stapje te zetten in de wereld van de Badenwijnen

Martin Waßmer Weisser Burgunder 2015 heeft een alcohol percentage van 13% en is te koop bij Gastrovino.nl voor de prijs van € 13,95 (HIER VERKRIJGBAAR)

Martin Waßmer Weisser Burgunder 2015

De kleur van deze Martin Waßmer Weisser Burgunder 2015 is kraakhelder en zuiver. Bleekgeel/witgoud met een lichtgroene zweem. Jong. Mooi en fonkelend en sprankelend. (2,8)
Een frisse, fruitige neus van witfruit (peer/appel), grasvlakten en wat noten heeft Martin Waßmer Weisser Burgunder 2015. De neus komt goed los van deze witte wijn. (3,6)
Martin Waßmer Weisser Burgunder 2015 is op de tong licht prikkelend en sprankelend en knisperend. Clean witfruit, rond en met een omlijsting van een licht noten bittertje. Iets alcoholisch is deze Martin Waßmer Weisser Burgunder 2015 ook. Redelijk goed op de mid-palate en een goede afdronk waar het notenbittertje in blijft voortduren. (5,8)
Martin Waßmer Weisser Burgunder 2015 is een cleane wijn die het goed doet bij salades en witvis. Het gerecht moet wel een licht overall notenbittertje kunnen opvangen. (2,1)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 14,3 punten {80+PP} **

Martin Waßmer Weisser Burgunder 2015 is een cleane wijn van witfruit met een notenbittertje waar je wel rekening mee moet houden (maakt het ook wat spannender, dus probeer eens een flesje…)