Martin Waßmer Spätburgunder 2014, Baden, Duitsland

Martin Waßmer Spätburgunder 2014, Baden, Duitsland

Martin Waßmer Spätburgunder 2014 is een zogenaamde Duitse Pinot Noirwijn.

Het druivenras Pinot Noir houdt best wel van een zonnetje, maar… niet te veel en ’s nachts mag het best wel wat afkoelen hoor. Dat houdt de wijn fris en is goed voor de finesses.

Spätburgunder houdt van koele nachten

De Pinot Noirdruif is natuurlijk bekend van de wijnstreek de Bourgogne, maar tegenwoordig zie je deze druif vaker opdoemen en de kwaliteit toenemen in bijvoorbeeld Chili en in Duitsland. De wijnstreken in Duitsland liggen ten opzicht van andere wijnstreken in Europa, best wel wat noordelijk. Dat betekent koele nachten en laat de Pinot Noir daar nu erg van houden! Ragfijne finesses worden hierdoor aangemaakt en de kwaliteit van de wijn schiet omhoog.

Deze Martin Waßmer Spätburgunder 2014 komt uit het wijngebied MarkGräferland; een wijngebied dat ligt tussen het Zwarte Woud en de rivier de Rijn. Het wordt ook wel Toscane van Duitsland genoemd in verband met het glooiende karakter van dit mooie gebied. De wijnboeren aldaar zijn al meer dan 500 jaar bezig met hun druivenstokken en je kan dus zeggen dat ze er wel verstand van hebben. Elke dag zetten zij hun leven op het spel op de steile hellingen van de heuvel in het uiterste zuidwesten van Baden.

Ook Martin Waßmer doet zijn best om een mooi glas wijn voor u op de tafel te zetten en Gastrovino.nl heeft als wijnimporteur er voor gezorgd dat u deze wijn hier in Nederland kan kopen!

Kopen kan u het HIER en wel voor de prijs van € 13,95.

Martin Waßmer Spätburgunder 2014 heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Martin Waßmer Spätburgunder 2014

De kleur van deze Martin Waßmer Spätburgunder 2014 is mooi volrood over de tong en overgaand in roze/dakpankleurig in de rand. De diepte is goed en fonkelend. Martin Waßmer Spätburgunder 2014 heeft een mooie kleur voor een Spätburgunder. (2,8)
In de neus laat Martin Waßmer Spätburgunder 2014 kleine rode bosbesjes los, is wat aards en zeer mooi rond. Paddenstoel en dierlijk. De neus van Martin Waßmer Spätburgunder 2014 komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong is deze Duitse Pinot Noir vrij intens en laat jonge rode bosbesjes los die bossig en met een paddenstoelmix overkomen. Mooi rond is deze Martin Waßmer Spätburgunder 2014 ook. Sappig, mondvullend en lichtvoetig. Zachte, maar wel aanwezige zuren. Elegant. Redelijk goed op de mid-palate en een zachte smakelijke goede afdronk. (6,0)
Duitse Spätburgunders zie je te weinig, terwijl de kwaliteit altijd zeer acceptabel is. Een eigen klasse is het. Moet je eens proberen! (2,2)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 15,0 punten {83PP} **½*

Wilt u wel eens een mooie Pinot Noir wijn proeven en zoekt u een kwaliteitswijn, dan hoeft u echt niet naar de dure Bourgognewijn uit te wijken. Nee, deze Martin Waßmer Spätburgunder 2014 zal u zeker bekoren en zij laat zien waartoe de Duitse Pinot Noir wijnen in staat zijn. Moet u echt eens proberen!