Martin Waßmer Grauer Burgunder 2014, Baden, Duitsland

Martin Waßmer Grauer Burgunder 2014, Baden, Duitsland

Martin Waßmer Grauer Burgunder 2014 is een witte wijn die uit de kleine wijnstreek Baden komt.

Een Spätlese Trocken en dus hebben we hier te maken met een droge witte kwaliteitswijn.

Martin Waßmer heeft sinds 1998 zijn domein gevestigd in wijngebied MarkGräferland; een wijngebied dat ligt tussen het Zwarte Woud en de rivier de Rijn. Het wordt ook wel Toscane van Duitsland genoemd in verband met het glooiende karakter van dit mooie gebied. De wijnboeren aldaar zijn al meer dan 500 jaar bezig met hun druivenstokken en je kan dus zeggen dat ze er wel verstand van hebben.

Kwaliteit is proefbaar

Martin heeft hier 16 ha aan wijngaard en zijn motto luidt: Compromisloos de allerbeste wijnen produceren…

Spätlese is een classificatienorm voor wijnen uit de Duitse wijnstreken. Wijnen die met deze classificatie worden aangeduid hebben minimum voorgeschreven kwaliteitseisen waaronder het Oechsle gewicht. In de classificatiereeks staat de Spätlese boven de Kabinett en onder de Auslese.

Normaal is een Spätlese een zoete wijn, maar dankzij de verbeterde vinifiactiemethoden worden er ook droge (Trocken) wijnen van gemaakt. Het moet dan wel op het etiket staan, want anders heb je een zoete wijn in de fles…

Wijnen uit baden zie je niet vaak en dus is het een fantastisch gegeven dat de grote wijnimporteur en website Gastrovino.nl het aandurft om dit soort wijnen op de markt te zetten.

Kwaliteitswijnen kosten geld en ook deze rakker heeft een prijs : € 15,95 (HIER VERKRIJGBAAR).

Martin Waßmer Grauer Burgunder 2014 heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Martin Waßmer Grauer Burgunder 2014

De kleur van Martin Waßmer Grauer Burgunder 2014 is kraakhelder en loepzuiver. Lichtgeel/witgoud over de tong. Hele mooie fonkeling. (2,8)
In de neus is Martin Waßmer Grauer Burgunder 2014 zeer clean en zuiver. Bloemig en vers gras. Zeer fris. Witfruit. Zacht en vriendelijk. De neus van deze Martin Waßmer Grauer Burgunder 2014 komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong laat Martin Waßmer Grauer Burgunder 2014 een lichte prikkeling zien en ook hier valt de zuiverheid op. Witfruit (groene en rode appel), maar wel wat strak aangezet. Martin Waßmer Grauer Burgunder 2014 is een droge wijn met genoeg fruit dus niet steendroog. Mooie zachte zuren. Ook fris. Bleekselderij. Op de mid-palate is deze Trocken Spätlese goed en ook de breedte is breed genoeg. Een wat strakke, maar fruitige goede tot brede afdronk. (6,2)
Wat is het toch mooi dat er zoveel verschillende wijnen bestaan. Deze wijn laat weer eens zien dat de verschillende wijnen elke keer weer voor verrassingen zorgen. Ik ben een blij mens! Gewoon eens doen! (2,3)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 15,1 punten (83+PP} **½*

Martin Waßmer Grauer Burgunder 2014 is weer eens wat anders en die moet je gewoonweg eens proberen.