Marques de Casa Concha Chardonnay 2019, rondeur en stevigheid

Deze Marques de Casa Concha Chardonnay uit Chili is een wijn van uitstekende kwaliteit.

Een week geleden heb ik de Cabernet Sauvignon van Marques de Casa Concha besproken. Over die wijn was ik best enthousiast. Ik heb toen ook bericht dat een witte variant uit deze serie verkrijgbaar is in het supermarktschap van AH en dat is deze Chardonnay.

De Quebrada Seca wijngaarden, waar deze Chardonnay vandaan komt, zijn gelegen in de Limari Valley. Deze vallei is één van de meest noordelijke wijngebieden in Chili, op zo’n 320 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago. De Chardonnay voelt zich wel thuis in Limari Valley: ongeveer 30 procent van de totale aanplant in de vallei neemt deze druif voor zijn rekening. De wijngaarden van deze wijn liggen op zo’n 22 kilometer van de Stille Oceaan en dat brengt verkoeling in het hete en droge klimaat op deze breedtegraad (30 graden zuiderbreedte).

Deze Chardonnay heeft 13,5 procent alcohol en is gebotteld in een vrij zware fles met diepe ziel.

Marques de Casa Concha Chardonnay 2019 van Concha Y Toro

Helder en licht strogeel in het glas. De kleurintensiteit is 2 op een schaal van 5.
Op de stille spiegel ruik ik iets van kaneel, bloemenhoning en vanille. Na enig walsen komen de fruitaroma’s los: lychee, nectarine, perzik en rijpe peer.
Rond en iets filmend op de tong. Vol, rijk en uitgesproken van smaak. Tuinkruiden, witte peper en tropisch fruit van mango en meloen, naast peer en perzik. Een tikje alcoholisch. Het is zeker geen boterig smaaktype, maar strak droog is het ook niet. Het houtgebruik is mooi verweven in de smaak.

Een verleidelijke Chardonnay met rondeur en stevigheid. De zoet/zuur balans is prima in orde. Zoet rijp fruit in een kruidig omhulsel. Een mooi glas!

Score voor de Marques de Casa Concha Chardonnay 2019: 16 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *