marques de casa concha wijn

Marques de Casa Concha Cabernet Sauvignon 2019, sappig en geconcentreerd

Deze Marques de Casa Concha is een stijlvolle Cabernet Sauvignon uit Chili en verkrijgbaar in de supermarkt.

Marques de Casa Concha komt van het bekende Chileense wijnhuis Concha Y Toro, een zeer grote producent van wijnen met wijngaarden in Chili, Argentinië en de VS.
De wijn is vernoemd naar Don Melchor de Santiago Concha y Toro, de 7e markies van Casa Concha en grondlegger van het wijnhuis Concha y Toro. De merknaam Marques de Casa Concha bestaat al een tijdje; in 2016 is het 40-jarig bestaan gevierd.
Wijnmaker Marcelo Papa is sinds 1999 verantwoordelijk voor deze (merk)wijn, die hier in Nederland bij supermarktketen AH in twee varianten verkrijgbaar is (Cabernet Sauvignon en Chardonnay).

De Pirque en Puente Alto wijngaarden van deze Cabernet Sauvignon liggen in de Maipo Valley op een hoogte tussen 570 en 650 meter, aan de voet van het Andes gebergte.
Het is aannemelijk dat deze wijn een blend is. Op de website trof ik namelijk informatie over de jaargang 2020 en die wijn bestond voor 85 procent uit Cabernet Sauvignon, naast Syrah, Petit Verdot en Carmenere.
Hoe dan ook, de wijn heeft voor een periode van 16 maanden contact gehad met Franse eiken vaten en een 5.000 liter grote foudre (groot houten wijnvat). De wijn heeft een alcoholpercentage van 14,5 procent.

Marques de Casa Concha 2019 van Concha Y Toro

Diepdonkerrood in het glas. In de rand dieprood en iets uitwaaierend.
De neus biedt geuren van donker fruit in een fris jasje. Zwarte bessen, bramen en zwarte moerbei. Aroma’s van munt, iets leer, zwarte aarde en tuinkruiden.
Wat drogend/stribbelend op de tong door de behoorlijke hoeveelheid tannine. Zwarte bessen, zoethout, salmiak, kaneel, koffie, mokka en zwarte peper. Vol en vlezig met goed geïntegreerde zuren. Robuust en spicy.

Sappige, donkere en geconcentreerde wijn van Concha Y Toro. Een fraai glas. Geen gepolijste stijl, eerder wat ruw. Ik ben benieuwd hoe dit zich ontwikkeld, er zit zeker rijpingspotentieel in.

Score voor de Cabernet Sauvignon 2019 van Marques de Casa Concha: 16,6 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *