Marabino Noto 2012, DOC, Sicilië, Italië

Vinilicious

Een mooie kwaliteitswijn uit Sicilië van het huis Marabino.

Marabino is een biodynamisch wijnhuis gesitueerd in het zuidoosten van Sicilië. De wijnen van Marabino worden geklaard met natuurlijke micro organismen er worden geen dierlijke meststoffen gebruikt of sulfiet toegevoegd. Marabino heeft zelfs een eigen kurkboom!

Het herkomstgebied is de DOC in de omgeving van het stadje Noto. De wijn is voor 100 procent gemaakt uit de Nero D’Avola druif en heeft 10 maanden houtrijping en 12 maanden flesrijping ondergaan. Het alcoholpercentage is 13,5 procent.

De wijnen van het huis Marabino zijn verkrijgbaar bij Vinilicious. Vinilicious verkoopt Siciliaanse biologische / biodynamische wijnen en Siciliaanse biologische extra virgine olijfolie van hoge kwaliteit. Vinilicious is de wijnwebwinkel van Elsa en Gianfranco (zie foto hieronder). Vol passie staan zij achter hun fraaie assortiment kwaliteitswijnen!

Taste of Sicily

Let op! Op dit moment is er een proefdoos van Marabino-wijnen in de aanbieding: voor 90 euro, inclusief verzendkosten, kunt u met de code “wijngekken” in het bezit komen van een zestal flessen met 4 verschillende wijnen van Marabino! De witte varianten in de proefdoos worden binnenkort geproefd door ons.

Degustazione!

Marabino Noto 2012

De kleur heeft een flinke diepte, donkerrood. Iets bleekrood uitwaaierend in de rand.
In de neus rijpe kersen, bosgrond en ook iets floraal. Wat stallucht, peperig en heel licht rokerig.
Veel power en concentratie in de mond. Donker kersen- en bessenfruit. Kruidigheid, ontbijtkoek, salmiak/zoutig. Iets gestoofd, vol en warm als vulkanisch gesteente. Stevige zuren en goed voorzien van tannines.
Een droge, volle kwaliteitswijn. Een mooie wijn voor bij een goed stuk (rood) vlees.

Totaal 15,3 punten. Drinken nu tot 2020.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!