Muscatedda

Marabino Muscatedda 2014, Moscato di Noto DOC, Italië

Muscatedda

Moscato di Noto is de naam van de inheemse druivensoort waaruit deze Siciliaanse wijn gemaakt is.


Deze aromatische druif wordt normaliter -half gedroogd- verwerkt voor de productie van natuurlijke zoete wijnen. Het biodynamische wijnhuis Marabino heeft echter een droge versie op de markt gebracht.
Een biodynamisch geproduceerde wijn, d.w.z. een biologische manier van onkruidbestrijding (herbicide vrij); vrij van chemische behandeling of synthetische meststoffen, pesticiden behandelingen beperkt tot lage doses van koper, zwavel en propolis. De bemesting is beperkt tot biodynamische preparaten, met fijne gesnoeide grassen en peulvruchten.

De vinificatie heeft plaatsgevonden in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur met de schillen. De wijn heeft 13 procent alcohol.

Overigens: Muscatedda staat voor de eerste wijngaard waar deze aromatische druif in de Val di Noto geoogst wordt.

Vinilicious is verkoper van de wijnen van Marabino en andere prachtige wijnen en olijfoliën uit Sicilië. Per fles kost deze fraaie wijn € 17,95. U kunt met de code “wijngekken” een proefdoos aanschaffen van verschillende wijnen van het huis Marabino, u betaalt dan geen verzendkosten: klik HIER!

Degustazione!

Marabino Muscatedda 2014

Een fraaie goudgele kleur, helder en fonkelend.
Krenten, rozijnen en honing in de neus. Verder amandel en peer. Ook wat floraal. Elegant, maar iets terughoudend.
Een frisse en volle binnenkomst in de mond. Iets nootachtig en witte peper. Heel licht vettig en iets gestoofd. Gekonfijt citrusfruit, marmelade en limoen. Wat kalk. Fijn, zuiver en goed vol. Een mooie zoet/zuur balans.
Een feestje in de mond, deze wijn! Afgaande op de neus verwacht je een (licht) zoete wijn, maar dat is niet zo. Dit is aromatisch en subtiel met kracht en lengte, een kwaliteitswijn!

Totaal 15,5 punten. Drinken nu tot 2020.

Ed