Marabino Eureka 2013, IGT Terre Siciliane, Italië

Marabino Eureka

Met de Chardonnay weten ze in Sicilië mooie wijnen te maken!


OK, een wijn uit Sicilië gemaakt uit 100 procent gemaakt uit de mondiale druivenras Chardonnay.
Naam: Eureka, wat betekent: ik heb het gevonden! Het staat voor emotie, vreugde en verbazing!

De grondsoort van de wijngaarden bestaat uit poreuze kalksteen, die zorgt voor een optimale afwatering met een toplaag van zwarte aarde. De wijn heeft geen houtrijping, opvoeding in stalen tanks. Biologische werkwijze c.q vinificatie. Alcoholpercentage 12,5 procent.
Dit is een biodynamisch geproduceerde wijn waar geen sulfiet aan is toegevoegd. Het sulfietgehalte in de wijn is erg laag en is ontstaan door de sulfieten die de wijn vanuit zichzelf maakt. Dit maakt dat deze wijn ook geschikt is veganisten.

Vinilicious is de verkoper van deze wijn en van prachtige andere kwaliteitswijnen en olijfoliën uit Sicilië. Voor deze mooie Chardonnay betaalt u € 16,95.
U kunt natuurlijk ook een proefdoos van verschillende Marabino wijnen aanschaffen. Met de code “wijngekken” betaalt u geen verzendkosten en heeft u zes heerlijke flessen in huis!

Marabino Eureka 2013

Een heldere kleur. Diep goudgeel. Fonkelend, een fraai aanzicht.
In de neus bloemig en iets mineraliteit. Licht zoet. Fruit van banaan en peer. Krenten. Fris en zuiver.
Licht tintelend op de tong. Sappig tropisch fruit van meloen en mango. Ook iets limoen en rozijnen. Een fijn walnoot-bittertje. Mooie frisse zuren, een goede balans.
Een goede, wat tropische (Siciliaanse) stijl Chardonnay. Heerlijke volle en fruitige wijn. Goede combi bij milde (harde) kazen en (zomerse) salades.

Totaal 14,4 punten. Drinken nu tot 2019.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!