Mar de Frades 2016, DO Rias Baixas, Spanje

Mar de Frades 2016, DO Rias Baixas, SpanjeIn het Noordwesten van Spanje kijkt men over de wijngaarden van Rias Baixas naar de Atlantische oceaan en dan weet je: invloeden genoeg van die grote plas….

Mar de Frades 2016 is een opvallende verschijning. Een vrij lange slanke en elegante diepblauwe fles met opdruk van meeuwen. Hoge Atlantische golven als etiket met een leuk hebbedingetje: in het etiket zit een blauw scheepje verborgen die zich alleen laat zien als de wijn op temperatuur is en dat is in dit geval vrij koel; zo’n 8 tot 9 graden. Weet je meteen dat de wijn perfect gekoeld is!

Van het wijnhuis Ramón Bilbao, gemaakt van de Albariñodruif en natuurlijk verkrijgbaar bij alle slijterijen die aangesloten zijn bij De Wijnkring.

Deze maand in de aanbieding (van € 14,95 voor € 12,49) en te bestellen middels onderstaand Wijnkringblad.

Niet alleen deze Rias Baixas staat deze maand in het wijnblad, maar nog vele andere interessante wijnen waarvan Wijngekken.nl er een aantal van zullen gaan proeven of hebben geproefd.

Laat de wijn spreken!

Mar de Frades 2016

De kleur van deze Mar de Frades 2016 is bleekgeel/witgoud over de tong met een geel/witgouden rand. Kraakhelder en loepzuiver. Jonge frisse kleur. (2,7)
In de neus is Mar de Frades 2016 bloemig met witfruit. Ook wat vegetaal (kool). Zacht. De neus komt redelijk los. (3,4)
Op de tong is deze Spanjaard lekker fris en fruitig. Witfruit (rode appel en kruisbes) met wat lychee. Mooi rond en zacht. Mooie zuren die wel aanwezig zijn. Ook wat vegetaal, maar ook elegant. Redelijk goed op de mid-palate, diepte en breedte. Een licht bittertje in de goede afdronk houdt het spannend. (6.0)
Echt een Atlantische wijn voor Atlantische producten en zeg ik Atlantische producten dan bedoel ik natuurlijk visgerechten. Een elegante Atlantische dame. (2,2)

De wijnboeren uit Rias Baixas vinden zelf dat ze de beste witte wijnen van de wereld maken. Die conclusie laat ik geheel aan u over. Van mij krijgt deze witte dame, die overigens gevangen is in een zeer mooie elegante lange diepblauw slanke fles, 14,3 punten en is nu te drinken (wel goed koelen) en houdbaar tot en met 2019.