Mar de Frades 2016, DO Rias Baixas, Spanje

Mar de Frades 2016, DO Rias Baixas, Spanje

Volgens de wijnboeren in Rias Baixas komen de mooiste witte wijnen van de wereld uit Rias Baixas en laat deze Mar de Frades 2016 nu ook uit die streek komen…

Volgens de Spaanse wijnboerentheorie zou dit dus één van de mooiste witte wijnen van de wereld moeten zijn! Dat is een boude bewering, al zeg ik het zelf, want er zijn namelijk zoveel mooie witte wijnen over de wereld te koop, in alle soorten en smaken. Je kan eigenlijk nooit zeggen dat jij de beste en mooiste wijn van de wereld maakt, want zoveel mensen zoveel smaken

Wat de één heel lekker vindt, wilt niet zeggen dat iemand anders het ook heel lekker vindt…

Paarsblauwe fles valt op

Zeker opvallend aan deze Mar de Frades 2016 is zijn knalpaarse/blauwe fles.

Witte wijnen uit Rias Baixas zijn eigenlijk altijd gemaakt van één druivenras : Albariño.

De Wijnkring heeft deze wijn nu in de aanbieding en dus komt dat mooi uit! Normaal kost deze wijn namelijk € 15,45 en nu kan u deze wijn kopen voor de prettige prijs van € 12,49. HIER TE BESTELLEN (en als u toch op de site zit van De Wijnkring: meldt u dan ook snel aan voor de nieuwsbrief/magazine en mis in het vervolg geen enkele aanbieding meer!)

Mar de Frades 2016 heeft een alcoholpercentage van 12,5 % en we gaan eens kijken of de Spaanse wijnboeren gelijk hebben…

Mar de Frades 2016

De kleur van deze Mar de Frades 2016 ziet er lekker fris uit. Bleekgeel/witgeel over de tong. Mar de Frades 2016 is ook sprankelend en fonkelend, mooi helder en zuiver. Leuke kleur. (2,7)
In de neus is Mar de Frades 2016 heerlijk fruitig. Het fruit komt je tegemoet. Zoetig abrikoos. Ook komt de neus van deze Mar de Frades 2016 zacht over met hinten van groen gras en rode appel/mango. De neus komt redelijke los. (3,7)
Op de tong heeft Mar de Frades 2016 mooi zacht fruit en zachte, doch wel aanwezige zuren (want die heb je gewoon nodig om de wijn in balans te houden). Mar de Frades 2016 heeft rode appelfruit/mango en licht abrikoosfruit in zich. Ook een wit pepertje is waarneembaar. Mar de Frades 2016 is redelijk op de mid-palate en heeft een goede frisse afdronk. (5,4)
Mar de Frades 2016 is een heerlijke frisse en vooral zachte Noord Spaanse witte wijn. Voor de mooie zomerdagen, zal deze Mar de Frades 2016 zeker uw dag opfleuren!

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 13,8 punten {79PP} *½*

Mar de Frades 2016 is zeker een wijn die je dag gaat opfleuren…