Manieri Monferrato Rosso 2017; prima en prijswaardige wijn


Manieri Monferrato Rosso 2017; prima en prijswaardige wijn


Manieri Monferrato Rosso 2017 komt uit Piemonte; een wijnstreek in het Noord-westen van Italië dat nu door de Corona-virus flink wordt getroffen.

Wij van wijngekken.nl leven erg mee met de getroffenen; hier en in het buitenland. Ook staan wij achter de maatregelen die het Kabinet hebben getroffen en afgekondigd. Mensen, het is geen uitje en houdt AFSTAND! Doe zoals Marc-Marie heeft gezegd: handel alsof je de Corono-virus hebt en besmet geen andere mensen. Zo wordt u zelf ook beschermd!

Terug naar de Italiaanse rode wijn die bestaat uit een drietal druivenrassen: Cabernet Sauvignon 10%, Barbera 10%, Dolcetto 80% en heeft een alcoholpercentage van 14%.

Ook heeft deze blend een GOUDEN medaille gewonnen in 2019 van Golbert&Gaillard.

Manieri Monferrato Rosso 2017 is te koop bij de WIJNBEURS voor een prijs van € 10,29. Zo af en toe wilt de Wijnbeurs wijnen in de aanbieding doen dus CHECK HIER DE PRIJS!

Laat de wijn spreken!

Manieri Monferrato Rosso 2017

De kleur is vol rood tot donkerrood en egaal over de tong. Rood in de rand. De diepte is donker met een lichte fonkeling. Een jeugdige en volle kleur. (2,8)
Manieri Monferrato Rosso 2017 laat in de neus een heerlijk fris en jeugdig bessenfruit en kersenfruit los. Puur en clean. Licht kruidig. De neus komt redelijk los. (3,4)
Op de tong is deze Italiaan ook puur fruitig. Rood fruit van vol bessen- en kersenfruit. Puur en straight. Terroirwaardig. Licht kruidig met een zachte licht waarneembare houtomlijsting. Heel lichtjes droog (tannine). Wat kaneel en rijp (aan het zoetige toe). Goed op de mid-palate, breedte en diepte. Redelijk aan kracht. Rond. zachte ronde zuren houden het fruit fris en in evenwicht met de houtopvoeding. De afdronk is sappig en smakelijk en qua lengte goed tot breed. (6,1)

Manieri Monferrato Rosso 2017 is een prima wijn die een evenwichtige blend laat zien van een drietal druivenrassen. Mooi rond, sappig met veel rood fruit van rode bessen en kersen. Puur en rijp. Gewoon een prima wijn en prijswaardig. (2,2)

Manieri Monferrato Rosso 2017 verdient een totaal van 14,5 punten.

Drinken kan u het nu en houdbaar zeker wel een paar jaar.

#wijn #wijnbeurs #proefrecensie #Manieri #Italië #Barbera #Dolcetto #Cabernet #Sauvignon #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!