Maison Castel Merlot 2015, IGP Pays D’Oc, Frankrijk

Castel Merlot 2015

Uit de “Varietal” serie van Maison Castel proeven we de Merlot.

De Merlot, wie kent hem niet? Een wereldwijd aangeplante druif die wijnen oplevert vanaf een niemendalletje tot aan wijnen van absolute wereldklasse!

Onlangs zijn de wijnen van Maison Castel te proeven geweest tijdens Taste of Amsterdam. Ze maakten daar hun debuut, gelanceerd onder de naam “A touch of France”. Wijnen gemaakt voor elk moment.

En natuurlijk zorgt LFE er voor dat deze wijnen in Nederland op de markt verschijnen.
Deze Maison Castel Merlot is te vinden in de schappen van AH voor € 5,99.

Maison Castel Merlot 2015

Een heldere, medium dieprode kleur. Iets purper en bleekrood in de rand.
Donker fruit van zwarte bessen in de neus. Wat aards, iets wat ik wel vaker in Merlot tegenkom. Wel komt het moeilijk los, het is wat terughoudend.
Rond en soepel in de mond. Vlezig, cacao en iets uitdrogend. Bessen- en kersenfruit, wat confiture. Zachte tannines.
Ongecompliceerde, toegankelijke Merlot. Aangenaam en correct. Niets meer, niets minder.

Totaal 12,4 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed

Wil je meer weten hoe wij de wijnen proeven en testen?
WijnGekken test de wijnen volgens het 20 punten Franse systeem. Dat betekent maximaal 3 punten voor de kleur. Maximaal 5 punten voor de neus. Maximaal 9 punten voor de smaak en maximaal 3 punten voor de eindconclusie.

Wil je nog meer weten over puntensystemen, Parkerpunten en hoe wij proeven? Lees het dan op https://www.wijngekken.nl/wijnweetjes/het-puntensysteem-van-wijn/

Ook geven wij medailles aan wijnen voor de prijs/kwaliteit. Wij geven Bronzen, Zilveren en Gouden WijnGekkenMedailles.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.