Macon-Villages 2020 van Patriarche, een evenwichtig en plezierig glas wit

Deze Macon-Villages van het huis Patriarche is een nieuwe aanwinst in het assortiment van de supermarktketen Coop.

Patriarche is een bekend wijnhuis, gesitueerd in het hart van de Franse Bourgogne: de stad Beaune. Het huis is opgericht in 1780 en inmiddels uitgegroeid tot een groot wijnbedrijf. Het accent ligt op Bourgogne wijnen uit verschillende appellaties, in diverse gradaties van kwaliteit. Patriarche exporteert zijn wijnen naar Groot-Brittanië, Nederland en België. Vermeldenswaardig zijn de bij het wijnhuis horende 5 kilometer lange gewelven (caves) onder de stad Beaune, daterend uit de dertiende eeuw. Een rustplaats voor ongeveer 2 miljoen flessen…

Terug op aarde. Ik proef de Macon-Villages uit de kersverse jaargang 2020. Een wijn gemaakt van de Chardonnay druif, met 12,5 procent alcohol.
Verschillende wijnen van Patriarche zijn verkrijgbaar bij de Coop supermarkten. Deze Macon-Villages is tezamen met een Chablis en een Beaujolais-Villages nieuw in het assortiment van de Coop. Er volgen binnenkort dus nog twee recensies van wijnen van dit huis. Het prijskaartje wat aan deze Macon-Villages hangt is € 7,99.

Macon-Villages 2020 van Patriarche

Helder en strogeel van kleur met een licht groene schakering erin.
In de neus tref ik veel fruitaroma’s aan van gele pruimen, abrikozen en ananas. Ook iets tropisch fruit. Een snufje honing, een beetje buxus. Op de achtergrond een hintje vuursteen.
Een sappig en soepel entree in de mond. Ragfijne zuren, toch zijn ze licht opwekkend en iets knisperend. Een flinke lading geel fruit zoals aangetroffen in de neus, aangevuld met lychee. Evenwichtige van smaak met een fijne frisheid. Een restzoetje in de afdronk.

Dit is een goed en plezierig glas witte wijn. Een wijn die velen zal aanspreken met een smaak die balanceert tussen droog en licht vettig. Allemansvriend? Ja, ik vind van wel, echter ééntje waar kwaliteit in zit.

Een prima score voor deze Macon-Villages van Patriarche: 14,4 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *