M Côté Mas Brut, midi, Frankrijk

M Côté Mas Brut, Frankrijk

M Côté Mas Brut is een bubbel wijn uit Frankrijk (midi) en is gemaakt van het druivenras Gewürtztraminer!

Dat een wijn gemaakt is van dit nobele druivenras is toch niet zo uitzonderlijk? De Gewürtztraminer is een heel bekend druivenras dat veel verbouwd wordt op de steile hellingen in het Elzas wijngebied en dus waarom al die heisa?

Bijzondere wijnen zijn te koop bij Gastrovino.nl.

M Côté Mas Brut is een frisante wijn en dat betekent een mousserende wijn die niet volgens de traditionele methode is gemaakt. Geen Champagnewijn dus.

Een Champagne wordt of kan gemaakt worden van drie druivenrassen t.w. de Pinot Noir, de Chardonnay en de Pinot Meunier. Dat de Gewürtztraminer voor deze M Côté Mas Brut gebruikt is, is uitzonderlijk. De Gewürtztraminer wordt eigenlijk nooit voor een bubbelwijn gebruikt en daarom is het zo bijzonder!

M Côté Mas Brut is een bijzondere wijn

Ik heb dus het voorrecht om deze bijzondere M Côté Mas Brut te recenseren dat overigens de aanduiding heeft van een Blanc de Blancs… Niet zo verwonderlijk, want het is gemaakt van de Gewürtztraminer en dit druivenras valt onder de witte wijnen…een Blanc vin dus…

Uit de heuvel rond Carcassonne komt deze bijzondere bubbelwijn die te koop is bij Gastrovino.nl voor de schappelijke prijs van € 12,95 (dat is wel wat anders dan die Champagnewijnen!).

M Côté Mas Brut heeft een alcoholpercentage van 12%

M Côté Mas Brut

De kleur van deze M Côté Mas Brut is bleekgeel/licht witgoud over de tong. Mooi witgoud fonkelend. Fijne mousse. (2,8)
In de neus laat M Côté Mas Brut zacht rode appelfruit samen met wat perzikfruit los. Ook is de neus subtiel zoet. De neus van M Côté Mas Brut komt maar matig los. (3,1)
Op de tong is M Côté Mas Brut een wijn met smaak. Wit en exotisch fruit dat een lichtjes zoete aanzet heeft, maar wel op zich droog is. Het zoete in de smaak van deze M Côté Mas Brut komt van het fruit, niet van de restsuikers. De mousse vind ik van deze bubbel wat grof. De zuren zijn redelijk zacht. M Côté Mas Brut is redelijk op de mid-palate en heeft een goede fruitige, zoete en toch licht bittere afdronk. (5,4)
Deze wijn is een interessante wijn. Waarom? Het nobele druivenras Gewurtztraminer is gebruikt om een bubbelwijn te maken en dat gebeurt niet vaak. M Côté Mas Brut is zeker geschikt als aperitief of gewoon als je er trek in hebt! (2,0)

Opdronk : Nu opdrinken
Totaal : 13,3 punten {77PP} *½*

M Côté Mas Brut is een leuke aperitiefwijn die je zeker zal verrassen.