Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage 2015, W.O. Stellenbosch, Zuid-Afrika

Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage
De Lyngrove Reserve uit Zuid-Afrika is een fraaie blend van Shiraz en dé blauwe druif van dit land, de Pinotage.

Lyngrove is een wijnbedrijf in Zuid-Afrika, in de omgeving van Stellenbosch, met een areaal van 80 hectare aan wijngaarden. De nabijheid van de Atlantische Oceaan heeft een verkoelende invloed op het klimaat.
Er worden diverse -bekende- druivensoorten verbouwd, de belangrijkste zijn: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinotage, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc en Chardonnay.
Het wijnaanbod is onderverdeeld in drie series, oplopend in kwaliteit: Lyngrove Collection Range, Reserve Range en Platinum Range.

Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage

Deze Lyngrove uit de Reserve Range is een blend van 75 procent Shiraz en 25 procent Pinotage. De Pinotage is in het jaar 2015 eind februari geoogst, de Shiraz rond midden maart. De fermentatie vond plaats in stalen tanks waarbij de most ieder 4 uur een “remontage” (overspoelen van de most) onderging, om meer kleur en smaakaroma’s te verkrijgen.
Na de fermentatie heeft de wijn een houtopvoeding gehad voor 18 maanden in oude houten vaten van Frans en Amerikaans eiken. Er zit 14,5 procent alcohol in deze Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage.

Verschillende wijnen van Lyngrove zijn o.a. verkrijgbaar bij de slijterijketen van de Mitra. Voor de geproefde wijn moet u € 7,99 afrekenen. Momenteel is de nieuwe jaargang 2016 verkrijgbaar, binnenkort gaan we die ook proeven!

Tijd om de fles te ontkurken…

Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage 2015

Een diepe, robijnrode kleur. Helder en iets bleekrood in de rand.
De neus heeft duidelijk wat “Pinotage” kenmerken. In lichte mate weliswaar, de geur van rubber en leer. Natte wol. Het zwarte kersenfruit springt het glas uit. Iets zoet ook. Een open en uitgesproken neus.
Vol en kruidig op de tong met sappig rood fruit. Zwarte peper en salmiak. Pepermunt, zwart op wit, specerijen, ontbijtkoek, vanille en custard. Deze Lyngrove heeft een breed en vrij krachtig smaakpalet. Licht alcoholisch en de tannines zijn redelijk zacht.

Een kruidige en fruitige blend van Shiraz en Pinotage. Er staat echt een flinke wijn in je glas. In combinatie met de prijs die je voor deze wijn moet betalen is deze Lyngrove een zilveren medaille waard!

Score: 15,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2022.