Lyngrove Old Bush Vine Chenin Blanc 2018, een constante goede kwaliteitswijn

Het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Lyngrove maakt wijnen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik proef de witte variant uit de topserie Platinum.

Deze Chenin Blanc van het Zuid-Afrikaanse huis Lyngrove heeft al eerder op de proeftafel gestaan. Ruim een jaar geleden stond namelijk de jaargang 2017 in het glas. U kunt er HIER alles over nalezen. Ik proef nu de 2018.

Lyngrove is gevestigd in de regio Stellenbosch. Het huis heeft een flink areaal aan wijngaarden tot zijn beschikking, namelijk 80 hectare. Hierin zijn de bekende druivenrassen vertegenwoordigd: Pinotage, Chenin Blanc, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot en Pinot Noir.
De druiven van deze Chenin Blanc komen van een wijngaard (genaamd Helderberg) van 3 hectare groot. De stokken zijn in 1980 geplant en hebben dus inmiddels een respectabele leeftijd. De wijn is “sur lie”opgevoed in Franse eiken vaten van 300 liter. De duur van de houtrijping bedraagt 8-9 maanden.

Verschillende wijnen van het huis Lyngrove zijn verkrijgbaar in de winkels van slijterijketen MITRA. Aan deze Chenin Blanc uit de Platinum serie hangt een prijskaartje van € 16,99.

Lyngrove Old Bush Vine Chenin Blanc 2018

Helder en licht goudgeel van kleur met een intensiteit van 3 uit 5.
Fijne neus! Tropisch fruit (mango, banaan), mandarijn en ook wat limoen. Iets caramel, bloemenhoning en een snufje vuursteen.
Een licht romig mondgevoel. Zoet rijp fruit met daartegenover best wel wat stevige zuren. Tutti frutti, witte peper en tropische vruchten. Maar deze wijn herbergt meer fruitsmaken: ananas, kruisbes en rode grapefruit. Wat honing. Rond en weelderig van smaak met een fraaie zoet-zuur balans.

Een rijke en volle witte wijn. Gelaagd in de smaak en ook wat verleidelijk. Echt een wijn om iets bij te eten. Een constante kwaliteit want net als de vorige jaargang scoort deze wijn gewoon prima. Slimme Keuze!

Score voor de Lyngrove Old Bush Vine Chenin Blanc 2018: 16,3 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #mitra #stellenbosch #lyngrove #cheninblanc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *