Luna Argenta 2017 van de Hema, IGT Puglia, Italië

Luna Argenta Negroamaro Primitivo
Uit het Zuid-Italiaanse Puglia komt deze blend van Luna Argenta. Deze zwoele wijn is te vinden bij de Hema.

Een blend, want de wijn is samengesteld uit de druivenrassen Negroamaro en Primitivo. Dit zijn veel voorkomende rassen in Puglia en ze worden samen ook veel in blends gebruikt. Over de Primitivo kun je HIER alles lezen. Negroamaro betekent “zwart-bitter” en is een inheemse druif uit Puglia. De druif geeft rijke aroma’s van zwart fruit en kruidige smaken.

Deze Luna Argenta is gemaakt volgens de Appassite methode. Kort en algemeen gezegd komt het er op neer dat bij de vinificatie (gedeeltelijk) gebruik is gemaakt van ingedroogde druiven.
De informatie op het etiket wekt (enigszins) de indruk dat deze wijn op een biodynamische manier is geproduceerd. Men spreekt over de invloed van de maan op de druiven en de oogst. Overigens staat er geen certificering op het etiket.
Luna Argenta heeft 14 procent alcohol.

Je vindt deze Zuid-Italiaanse wijn in de schappen van warenhuisketen HEMA. Voor de prijs van € 8,50 wisselt een fles van eigenaar. Wil je de wijn bestellen, gebruik dan deze LINK VAN DE HEMA.

Luna Argenta 2017 Negroamaro Primitivo Appassite

Flink diep donkerrood van kleur, met een intensiteit van 4 uit 5 voor rode wijn. In de rand iets bleekrood uitlopend. Lange tranen blijven hangen in het glas.
In de neus ruik ik confiture van zoete zwarte kersen, donkere natte aarde en een snufje rokerigheid wat doet denken aan houtskool. Gestoofd fruit en wat vanille. Ook wat lichte kruidigheid.
In de mond komt de wijn vrij zacht en fluwelig over. Milde tannines die een hele lichte stroefheid geven. Iets dik. Kruiden, zwarte peper en ook hier komt vanille terug die in de neus was waargenomen. Rijp donker fruit van kersen en pruimen. Licht zoet, het neigt iets naar port. Smaken van cacao/melkchocolade. De afdronk is warm en vrij lang.

Deze Luna Argenta is een verleidelijke, zwoele wijn met een soepel karakter. Je proeft het zoet van de rijpe, gedroogde druiven. Redelijk vol en rond van smaak. Dit is een mooie wijn uit het Zuid-Italiaanse Puglia. Een harde oude kaas of een stuk rood vlees zou hier niet bij misstaan.

Score: 14,5 punten.

Geschat bewaarpotentieel: nu drinken tot 2024.
Luna Argenta Negroamaro Primitivo
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #puglia #primitivo #negreamaro