Lu’Li 2020 van Masca de Tacco, een mooie appassimento

Een appassimento uit Puglia die zeer goed bevalt is deze Lu’Li van Masca de Tacco.

De coöperatie Masca de Tacco is sinds 1949 gevestigd in het plaatsje Ernie, een gemeente in het noorden van het schiereiland Salento. We bevinden ons hier in de Zuid-Italiaanse regio Puglia. Een gebied met een mediterraan klimaat en hete zomers. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Negroamaro, Primitivo en de witte Fiano.

Deze Lu’Li is gemaakt van de druivenrassen Negroamaro en Primitivo. De druiven waren licht ingedroogd op het tijdstip van oogsten. De vergisting heeft plaatsgevonden in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Geen houtopvoeding. De wijn heeft een vrij stevig alcoholpercentage van 14,5 procent en is gebotteld in een zware fles met een diepe ziel.

Lu’Li 2020 van Masca del Tacco

Intens diepdonkerrood. De kleurintensiteit is te waarderen op 4 uit 5. In de rand purperrood.
Een open, wat zoet-zwoele neus. Krenten, zwarte kersen en bramen, kaneel en custard.
Vol en romig in de eerste aanzet. De smaak is natuurlijk wat zoet door de laat geplukte, ingedroogde druiven. Zwarte peper, teer, honingdrop, oosterse specerijen en pruimtabak. Rijp rood en zondoorstoofd fruit. De vrij zachte zuren geven toch nog enige spanning tegenover het zoete fruitgeweld.

Mooie verleidelijke appassimento. Vol rood met wat elegantie in de smaak. Goed in zijn “soort”. Iets gekoeld drinken, dan smaakt deze volle wijn op z’n best.

Score voor de Lu’Li 2020 van Masca del Tacco: 15,7 punten.

Deze wijn is verkrijgbaar bij wijnwebshop Wienaldi Wines, het adres voor aparte, speciale en topkwaliteit Italiaanse wijnen. Aan Lu’Li hangt een prijskaartje van € 14,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *