Lovico Suhindol “Kotta 299” Merlot 2009, Danube Plain, Bulgarije

Lovico Suhindol Kotta 299 Merlot 2009

Wijnland Bulgarije wil zich graag meer laten zien aan de Nederlandse consument. We trappen af met deze Merlot!

Suhindol is de naam van een plaatsje én een heuvel van zo’n 480 meter hoogte, in het centraal-noorden van Bulgarije. De heuvel is het hoogste punt van de Donau-vlakte. Het is een lang geleden uitgedoofde vulkaan met een krater van 8 tot 9 meter breed. De vulkanische as die rijk aan mineralen is, heeft bijgedragen aan het vormen van de bodem die uitstekend geschikt voor de wijnbouw. Net onder de top, op 299 meter, liggen de wijngaarden van de “Kotta 299” wijnen, waarvan de Wijngekken er enkele gaan proeven.

Bulwine Import is gespecialiseerd in de import van Bulgaarse kwaliteitswijnen en men wil deze wijnen onder het motto “de nieuwe wijnen van de oude wereld” graag op de kaart zetten. Voor vragen over verkooppunten kunt u via het kopje “contact” mailen naar: office@bulwineimport.com.

Deze Merlot heeft 8 maanden houtrijping in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten ondergaan. Het alcoholpercentage is 14 procent. De wijnen uit de Kotta 299-serie hebben een prijskaartje tussen € 9,50 en 10 euro.
De wijn voor gebruik even een uurtje beluchten en dan….

Lovico Suhindol “Kotta 299” Merlot 2009

Een donkere en dieprode kleur. Vol in de rand (2,8).
Een goede open neus: kersen, wat leer, donkere pruimen, kaneel, lijm en aards. Intense geur, wat gestoofd (3,7).
Op de tong vol en robuust. Peper, kruiden en ontbijtkoek. Dik zwart fruit van bramen. Cacao en koffie. Tanninerijk en droog, maar er staat veel fruit tegenover (6,4).
Een volle, intense wijn. Dit is een stevige jongen/krachtpatser die zijn mannetje staat (2,3). De culinaire suggesties op de site van Bulwijn.nl lijken mij uitstekend te passen bij deze wijn.

Totaal 15,2 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!