Lovico Suhindol “Kotta 299” Chardonnay 2012, Danube Plain, Bulgarije

Lovico Suhindol Kotta 299 Chardonnay 2012

Na 2 rode wijnen uit de Kotta 299 serie te hebben geproefd, staat er nu een witte Chardonnay op de proeftafel.

De wijngaarden uit de Kotta 299 serie staan op de vulkanische grond van de uitgedoofde vulkaan Suhindol. Een bodem, rijk aan mineralen, die uitstekend geschikt is voor wijnbouw.
Lovico Suhindol is een wijnbedrijf wat al sinds 1909 bestaat. Het bedrijf produceert wijnen uit traditionele en inheemse rassen. Deze Chardonnay heeft 3 maanden rijping in nieuwe Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten ondergaan. Het alcoholpercentage is 14 procent. De consumentenprijs is ongeveer 10 euro.

Bulwine Import is gespecialiseerd in de import van Bulgaarse kwaliteitswijnen en men wil graag aan de Nederlandse wijndrinker laten zien dat er in Bulgarije goede kwaliteitswijnen worden geproduceerd. Voor vragen over verkooppunten kunt u via het kopje “contact” mailen naar: office@bulwineimport.com.

De Merlot en Cabernet Sauvignon maakten een goede indruk. Hoe vergaat het deze Chardonnay?

Lovico Suhindol “Kotta 299” Chardonnay 2012

Een heldere bleekgele tot kopergele kleur (2,5).
Citrusfruit, limoen en ananas in de neus. Geparfumeerd en zuiver. Fris en iets zoetig. Opent zich goed in het glas (3,8).
Op de tong flink kruidig en vettig. Wat vanille, perzik en krenten. Gekonfijt wit fruit. Stevig van body en getoast. Peperig met een bittertje en wat warmte van de alcohol (5,8).
Door het overwegend spicy/getoaste karakter van de smaak wordt frisheid en elegantie wat op de achtergrond gedrukt. Zoek je een forse, kruidige Chardonnay, dan zit je hiermee goed (2,0).

Totaal 14,1 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!