Lovico Suhindol “Kotta 299” Cabernet Sauvignon 2009, Danube Plain, Bulgarije

Lovico Suhindol Kotta 299

De tweede wijn uit de serie van Kotta 299 staat op de proeftafel, gemaakt uit de Cabernet Sauvignon.

Na de niet onverdienstelijke Merlot is het nu de beurt aan de welbekende Cabernet Sauvignon om te laten zien hoe de wijnbouw in Bulgarije ervoor staat. Deze 100 procent Cabernet Sauvignon is houtgerijpt en heeft een alcoholpercentage van 13,5 procent. De verkoopprijs is ongeveer 10 euro.

Bulwine Import is gespecialiseerd in de import van Bulgaarse kwaliteitswijnen en men wil graag aan de Nederlandse wijndrinker laten zien dat er in Bulgarije goede kwaliteitswijnen worden geproduceerd. Voor vragen over verkooppunten kunt u via het kopje “contact” mailen naar: office@bulwineimport.com.
We gaan eens proeven!

Lovico Suhindol Kotta 299 Cabernet Sauvignon 2009

Dieprood, bijna ondoorzichtig van kleur. Vol in de rand en iets ontwikkeld. Een stroperige viscositeit (2,8).
Een open neus met veel facetten: tabak, iets leer, zwarte bosbessen, velpon, vanille en licht gronderig. Iets getoast ook (3,8).
Vol in de mond, tanninerijk, maar niet storend. Bramen, cassis en peper. Ook hier tabak. Een bittertje van cacao/chocolade. Beetje ijzerig en droog. Een zoetje aan het eind rond het geheel mooi af (7,2).
Fors en gespierd van body en rond van structuur. Een fraaie, krachtige kwaliteitswijn die toch makkelijk wegdrinkt. Ideaal voor bij geroosterd vlees, als begeleider bij de barbeque (2,5).

Totaal 16,3 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!