Lismore Estate Viognier 2012, W.O. Greyton, Zuid Afrika

Lismore Estate Viognier 2012

Tijdens de Wereldse Wijndagen van afgelopen september stonden wij (Martin en ikzelf) oog in oog met de Amerikaanse eigenaresse en wijnmaakster Samantha O’Keefe.

Zij is van huis uit een Amerikaanse, maar heeft haar roots gevonden in Zuid Afrika.
Haar boerderij ligt zeer afgelegen en de wijngaarden liggen hoog op de omliggende heuvels, waar sneeuw niet ongebruikelijk is.

dsc2579Hier produceert Samantha een kleine hoeveelheid wijn met kracht en een zuurgraad die de wijnen zeer verfijnd maken.

Dat Samantha een kundige wijnmaakster is hadden wij al snel door. Tijdens de fantastisch door DGS wijnen en Delta Wines georganiseerde proeverij proefden wij een paar van haar wijnen….en WAT VOOR EEN WIJNEN!

Exclusief bij Pallas Wines verkrijgbaar voor de prijs van € 27,95 en geleverd door DGS wijnen mag ik één van de minder dan 3000 geproduceerde Viognier (met een alcoholpercentage van maar liefst 14,5%) gaan proeven…..

Hier nog een video van de wijn:

Lismore Estate Viognier 2012

De kleur is geel/lichtgeel over de tong. Gouden
gloed in de rand. Zuiver, helder en fonkelend.
LismoreBest wat kleur. (2,8)
In de neus wat vettig abrikoos/perzikfruit. Diep en
breed. Licht citroen. Mooie balans. Wat rokerig/hout; licht boterig. Iets aan alcohol, maar niet storend. Mooie volle goede neus. (4,4)
Op de tong direct een zeer prettig mondgevoel. Mooie zachte zuren gecombineerd met honingtonen. Zeer vettig en zeer smakelijk abrikoos/perzikfruit. Zeer intens en
zeer breed. Rijk. De ronde en zachte zuren treden door in de mid-palate én in de brede afdronk die het heerlijk afsluit met een mooi citroentje. (8,0)
Wauw, wat een wijn! Een rijke, harmonische, brede, intense,
frisse, ronde, vette pracht Viognier. Rijp en vol. Erg mooi.
Petje af! (2,8)
GoudenMedailleklein
Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 18,0 punten {93PP} *****

PS De 2011 Viognier scoorde bij The Wine Advocate (Robert Parker) 92 punten…

Fantastisch!

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!