Librandi Segno Rosato 2019, volle en stevige rosé uit Calabrië

Wijnen van het huis Librandi uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië kenmerken zich door een constante goede kwaliteit. Deze rosé is daarop geen uitzondering.

Deze Segno Rosato komt van het huis Librandi. Dit huis behoort tot één van de meest bekende (en betere) wijnproducenten in Calabrië (de teen van de Italiaanse laars). Het wijnhuis Librandi bestaat uit een familie van wijnboeren, die al vier generaties actief zijn in de wijnbouw. De familie heeft circa 232 hectare wijngaard tot zijn beschikking, verdeeld over 6 landgoederen. De wijngaarden zijn verdeeld in vele kleine percelen (gefragmenteerd), zoals gebruikelijk is in deze regio. Ik heb goede ervaringen met de wijnen van dit huis: al eerder heeft een witte en een rode wijn van Librandi mijn proeftafel gepasseerd.

Gaglioppo is de inheemse druif waar deze rosé volledig van gemaakt is. Deze druif is in Calabrië eigenlijk dé rode wijndruif. Een inheemse druif waar vele wijnliefhebbers nog nooit van gehoord zullen hebben. De druif staat bekend als één van de oudste Italiaanse druivenrassen. Gaglioppo geeft wijnen met relatief weinig kleurintensiteit en veel tannine. Uit DNA-onderzoek van 2008 is een nauwe verwantschap met o.a. de bekende Sangiovese vast komen te staan.

Vinificatie van deze Rosato geschiedt in stalen tanks, volgens de methode saignée. Daarna een rijping van enkele maanden in de stalen tanks. De wijn heeft 13 procent alcohol.

Wienaldi Wines is de verkoper van deze wijn uit Calabrië én andere Italiaanse wijnen uit verschillende regio’s. Wijnland Italië is rijk aan inheemse druiven en als u wijnen zoekt die hiervan gemaakt zijn, dan bent u bij Wienaldi Wines aan het juiste adres!
Een fles Librandi Segno Rosato wisselt voor de prijs van € 9,95 van eigenaar.

Librandi Segno Rosato 2019

Een heldere, vrij diepe rosé kleur met een bovengemiddelde intensiteit voor rosé.
Frisse neus! Fruitaroma’s van aardbeien en rode appels. Snoepzuurtjes en een snufje mint. Goed open en stuivend.
Licht tintelend op de tong. Rode grapefruit bitters, iets citrus, sinaasappelschillen, bloedsinaasappel en witte peper. Droog, stevig en fris tegelijk. Wat alcoholische warmte in de afdronk.

Volle. stevige rosé met fijne bitters en frisheid. De lichte tinteling daarbij geeft een plezierig mondgevoel. Een rosé met een prima doordrinkfactor en bovendien gastronomisch inzetbaar.

Librandi Segno Rosato scoort 14,6 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wienaldiwines #calabria #italiaansewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *