Librandi Segno Bianco 2020, betrouwbaar en goed

Segno Librandi Bianco is een voor mij bekende witte wijn. Met wijnen van het huis Librandi heb ik goede ervaringen. Ik ga eens proeven of die positieve lijn wordt doorgezet met de jaargang 2020.

Librandi behoort tot één van de meest bekende (en betere) wijnproducenten in Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Het wijnhuis bestaat uit een familie van wijnboeren, die al vier generaties actief zijn in de wijnbouw. De familie heeft circa 232 hectare wijngaard tot zijn beschikking, verdeeld over 6 landgoederen. 

Cirò is regionaal gezien de belangrijkste en bekende DOC van Calabrië. Deze regio is gelegen in de teen van de laars die Italië vormt. Er zijn twee belangrijke inheemse druiven in Calabrië. De blauwe druif die hier staat aangeplant is de inheemse Gaglioppo. Voor de productie van witte wijnen uit Cirò is de Greco Bianco dé druif. Dat is dan ook de druif waar deze witte wijn volledig van gemaakt is. De wijn is opgevoed in stalen tanks en heeft na de botteling een paar maanden flesrijping gehad. Alcoholgehalte is 12,5 procent en de flesafsluiter bestaat uit een kurk.

Segno Librandi Bianco 2020

Helder en licht strogeel van kleur. Iets bruisend bij het inschenken.
Een heerlijk frisse neus die bijna stuivend het glas uit komt. Fruitaroma’s van ananas, gele appeltjes en tropisch fruit wat doet denken aan een rijpe banaan. Open, overtuigend en aantrekkelijk.
Licht tintelend op de tong. Het fruit van de neus komt mooi terug in de smaak, aangevuld met perzik, mirabellen en iets gele grapefruit. Zuiver van smaak met redelijk wat zuren. De hoogte van die zuurgraad is best opmerkelijk, gezien de zuidelijke herkomst van deze wijn. Die zuren geven een mooie spanning met het zoete rijpe fruit en de grapefruit-bitters. Een heerlijk glas!

De wijnen van Librandi zijn van een constant goede kwaliteit. Een betrouwbaar wijnhuis. Die conclusie kan ik inmiddels wel stellen. Ik heb verschillende varianten en jaargangen geproefd en ook deze Bianco uit 2020 maakt weer een prima indruk. Een frisse, ronde en evenwichtige wijn uit het Zuid-Italiaanse Calabrië, voor een zomers gevoel in de natte herfst!

Score voor de Segno Librandi Bianco 2020: 14,7 punten.

Wienaldi Wines is de verkoper van wijnen van het huis Librandi en andere prachtige Italiaanse wijnen. Een fles van deze mooie Bianco kost u € 9,95 en dat is gewoonweg een slimme keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *