Librandi Segno Bianco 2019, levendig wit uit Calabrië

Uit de teen van de Italiaanse laars komt deze fraaie witte wijn van het huis Librandi. Een wijn waar de jeugd en levendigheid vanaf spat.

Deze Segno Bianco komt van het huis Librandi. Dit huis behoort tot één van de meest bekende (en betere) wijnproducenten in Calabrië. Het wijnhuis Librandi bestaat uit een familie van wijnboeren, die al vier generaties actief zijn in de wijnbouw. De familie heeft circa 232 hectare wijngaard tot zijn beschikking, verdeeld over 6 landgoederen. De wijngaarden zijn verdeeld in vele kleine percelen (gefragmenteerd), zoals gebruikelijk is in deze regio.
Ik heb enkele maanden geleden een rode wijn van dit huis geproefd en die heeft een prima indruk achtergelaten. U kunt de recensie van deze wijn HIER lezen.

Cirò: een belangrijk herkomstgebied voor wijn

Cirò is regionaal gezien de belangrijkste en bekende DOC van Calabrië. De blauwe druif die hier staat aangeplant is de inheemse Gaglioppo. Voor de productie van witte wijnen uit Cirò is de Greco Bianco dé druif. Dat is dan ook de druif waar deze witte wijn volledig van gemaakt is. De wijn is opgevoed in stalen tanks en heeft na de botteling een paar maanden flesrijping gehad.

Wienaldi Wines is de verkoper van deze wijn uit Calabrië én andere Italiaanse wijnen uit verschillende regio’s.
Wijnland Italië kent talrijke inheemse druiven en als u wijnen zoekt die hiervan gemaakt zijn, dan bent u bij Wienaldi Wines aan het juiste adres!
Een fles van deze Librandi Segno Bianco wisselt voor de prijs van € 9,95 van eigenaar.  

Librandi Segno Bianco 2019

Pétillant bij het inschenken. Helder en bleekgeel met een kleurintensiteit van 2 uit 5.
Een heerlijke neus! De geuren stuiven werkelijk het glas uit. Fruitaroma’s van gele appels,  citrus, ananas en kruisbes. Iets banaan. De geur van natte kiezels. Superfris en open.
Licht tintelend op de tong. Bitters van gele grapefruit. Het fruit van de neus, aangevuld met sinaasappelschillen. Vrij strak en droog met een klein restzoetje. Prominente zuren, maar niet storend. Een sprankelend smaakpalet.

Een frisse, levendige wijn waarin zuren een belangrijke rol spelen. Geen allemansvriend, maar voor de liefhebber van een spannend en uitgesproken smaakpalet. Slimme keuze!

Een prima score voor de Segno Bianco van Librandi: 15 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wienaldiwines #calabria #italiaansewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *