L’Homme Chardonnay, een vettige sensatie

L'Homme Chardonnay, een vettige sensatie

L’Homme Chardonnay is een stevige Chardonnay met veel vanilletonen. Toch heeft deze Pays d’Oc Chardonnay veel frisse tonen en dat maakt deze Chardonnay ook heel mooi.


Lees verder na de advertentie exaro

Mannen maken mooie wijnen, dat is het relaas van het wijnetiket. De oude kop van deze wijnboer straalt karakter, kracht en vakmanschap uit. Vakmanschap zit er zeker in deze heerlijke dikke IGP Chardonnay.

Zeg je Pays d’Oc, dan zeg je IGP wijn. Niet dat dat slechter is dan AOP, maar er gelden gewoon minder regels en de wijnboer kan zijn vakmanschap meer tonen. Voor deze L’Homme Chardonnay betekent dat een malolactische vergisting en bij een dikke wijn hoort een dikke fles. 

Wijn/spijs suggestie: Deze Pays d’Oc Chardonnay is heerlijk bij vis, sushi, gegrild en gebakken wit vlees en natuurlijk heerlijk als aperitief. 

Saint Guilheim le Desert is een heel klein dorpje welke is verkozen tot één de mooiste dorpen van Frankrijk. Het dorpje telt amper 300 inwoners en het heeft een prachtig klooster dat stamt uit het jaar 806. Het klooster in het dorp behoort tot het Unesco werelderfgoed en is een bezoek meer dan waard.

De L’Homme Chardonnay komt uit Mont Baudile en ligt aan het voorgebergte van Les Terrasses du Larzac. Dit bekende wijngebied staat bekend als een van de beste kwaliteitsgebieden in de Languedoc voor rode wijn. Het is een plateau welke hoger ligt en dus wat koeler is met een duidelijk mediterrane invloed. Dit zorgt voor meer complexiteit, diepgang en finesse.

De L’ Homme Chardonnay Reserve is geschikt om zo van te genieten maar past ook goed bij Aziatische gerechten, rijke visgrechten en bijvoorbeeld zachte gerijpte kazen.

De L’Homme Chardonnay is te koop voor € 9,95 bij Wijnservice op https://www.schuttelaarwijnen.nl/l-homme-chardonnay

Geproefd:
L’Homme Chardonnay, een vettige sensatie

Kleur: de kleur van deze witte Pays d’Oc wijn is medium vol strogeel op de tong. In de rand is de kleur licht goud / 2,8

Neus: de neus is een prachtige mengeling van houtopvoeding en zuivere complexe fruittonen. Medium vanilletonen mengen zich met frisse citrus en vette en dikke tropische vruchten. De houtopvoeding bestaat uit nieuw eikenhout en ongeveer 6 maanden lagering. Hierdoor krijgt de wijn ook nog mooie tonen van amandel en hazelnoot. De neus is diep en vol en komt ook nog eens goed los in het glas / 3,7

Smaak: in de smaak is de vanille toon meer aanwezig en maakt deze rijpe Chardonnay vettig en dik. Toch is de citrus zeker nog aanwezig en geeft deze Chardonnay een frisse ‘kick’. Daarnaast vind ik ook de dikke tonen van het tropische fruit en de amandel en hazelnoot. De body is complex, vol, fris en dik en de afdronk is mooi lang / 7,0

Mijn eindoordeel over de L’Homme Chardonnay uit de Pays d’Oc:
De L’Homme Chardonnay is een dikke Chardonnay met best wat houtopvoeding op nieuwe vaten.. De citrustonen maken deze dikke Chardonnay heerlijk fris en subtiel tegelijk. Het is dan ook een medium complexe, volle, frisse en dikke Chardonnay die gemaakt is door een échte wijnboer / 2,1

Dus geef ik deze L’Homme Chardonnay uit Pays d’Oc een totaal van 15,6 punten en een Bronzen WijnGekkenMedaille


Lees verder na de advertentie exaro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *