Les Pouches 2014, AOP Saumur Loire, Frankrijk

Les Pouches 2014, AOP Saumur Loire, Frankrijk

Les Pouches 2014 komt direct van de wijnboer zelf…

Register Vinoloog Martin Kuhlman van Wijngekken.nl had enige tijd geleden een studiereisje gepland en is zo uitgekomen in de wijnstreek de Loire.

Aldaar is hij op bezoek gegaan bij Robert & Marcel (KLIK HIER voor het achtergrondverhaal over deze Franse wijnfanaten) en heeft daar verschillende wijnen van meegenomen om te proeven.

Loirewijnen zijn eigenlijk altijd prima wijnen

Robert & Marcel is ontstaan in 1957. Het bedrijf kent een lange traditie van wijn maken rond de stad Saumur in de Loire vallei. Het bedrijf is gevestigd in Saint-Cyr-En-Bourg en heeft als Cave des Vignerons de Saumur zo’n 300 leden aan zich verbonden.

Deze rode Saumurwijn heeft in 2015 een mooie gouden medaille gewonnen bij het Concours Val de Loire; Les Pouches 2014 heeft een alcoholpercentage van 13%.

Wat mij opviel was de lage verkoopprijs die zij in Frankrijk hanteren. Helaas zijn deze wijnen (nog) niet verkrijgbaar in Nederland, maar ik denk dat er zeker een markt is voor dit soort wijnen. Wijnen met een mooie kwaliteit en helemaal niet zo prijzig!

Deze Les Pouches 2014 kost aldaar slecht € 5,50…!

Les Pouches 2014

De kleur van Les Pouches 2014 is donkerrood/rood over de gehele tong en overgaand in vol purperrood/rood in de rand. De diepte is donker. (2,8)
De neus van deze Les Pouches 2014 heeft rond rood fruit (bessen) en heeft iets aards met nat bosgrond. De neus van Les Pouches 2014 heeft iets herfstigs en is ook licht droppig. De neus komt redelijk los. (3,7)
Op de tong is Les Pouches 2014 iets plakkerig en heel lichtjes droog. Mooi rond rood bessenfruit en ook hier wat droppig. Les Pouches 2014 is sappig en smakelijk. De zuren van Les Pouches 2014 zijn aanwezig, maar niet op de voorgrond. Rond en zacht. Qua body kan ik zeggen dat Les Pouches 2014 matig is, maar op de mid-palate laat het een goede indruk achter. Ook heeft Les Pouches 2014 een smakelijke goede afdronk. (6,0)
Les Pouches 2014 is een prima wijn en zeker voor deze prijs! Ik wil u vertellen dat uit de Loirestreek hele mooie wijnen komen, maar helaas zie je deze wijnen te weinig. Les Pouches 2014 is echt een prima wijn! (2,2)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 14,7 punten {82PP} **½*
zilveren medaille van wijngekken.nl
Prijs / kwaliteit :

Les Pouches 2014 sleept een mooie ZILVEREN Wijngekkenmedaille binnen en dat is niet zo vreemd, want de kwaliteit is prima en de prijs laag…en dat is iets wat gewaardeerd moet worden. Congrats Robert & Marcel!