Les Haut de Median 2015, IGP Pays d’ Oc, Frankrijk

Les Haut de Median 2015

Dit is me toch een apart kleurtje…

Ja, dat is het zeker! Maar de wijn wordt niet alleen beoordeeld op de kleur. Nee, want dat zou natuurlijk heel erg vreemd zijn, want het meest belangrijke van de wijn zit ‘m in de neus en op de tong. Oftewel: welke fantastische geuren kan je uit de neus filteren en hoe smaakt de wijn? Dat zijn de belangrijkste onderdelen van het beoordelen van een wijn.

Deze rosé is een blend gemaakt van een tweetal druivenrassen. De Cinsualt en de Grenachedruif hebben zich opgeofferd om door Robert Vic (Domaine Robert Vic) zich te laten verwerken tot deze rosé met een aparte kleur.

Vinox.nl is de importeur van deze heel licht zalmroze wijn en aldaar kunt u de wijn kopen voor een bedrag van maar € 6,75 (HIER VERKRIJGBAAR).

13% aan alcohol heeft deze Pays d’ Oc.

Les Haut de Median 2015

DOMAINE ROBERT VIC LES HAUTS DE MEDIAN ROSE 2014  BDe kleur is heel licht zalmroze. Mooi fonkelend. Helder en zuiver. Apart kleurtje. (2,7)
In de neus een stuivend bouquet. Aardbei en zoete zuurstok. Zeer fruitig. Goede neus. (3,7)
Op de tong komt de fruitige ook wel terug, maar op een veel minder inets niveau. Ook hier aardbei met zoet zuurstok, alleen wat vlakker. Zuren zijn zacht en voldoende. Matig in body en op de mid-palate redelijk. Licht fruitige redelijke goede afdronk. (5,0)
De kleur maakt je benieuwd, de neus doet je glunderen en de tong…tsja, is qua fruitigheid toch een klein beetje minder en je verwacht wel dat het zonnetje naar je toekomt, Voor de milde wijnliefhebber. (1,9)

Opdronk : Nu – 2016
Totaal : 13,3 punten {77PP} *½*

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of <a