Les Fiefs de Lagrange 2005, AC Saint-Julien, Bordeaux, Frankrijk

Les Fiefs de Lagrange
Uit de kelder komt deze rode Bordeaux uit Saint-Julien van het mooie oogstjaar 2005.

Les Fiefs de Lagrange is de tweede wijn van Chateau Lagrange, een bekende 3e Grand Cru Classé met een goede reputatie, uit het wereldberoemde wijngebied van Bordeaux. Les Fiefs de Lagrange werd voor het eerst geproduceerd in 1985 na de overname van het Chateau door de Japanse Suntory Group.

Les Fief de Lagrange 2005 werd gemaakt van 75 procent Cabernet Sauvignon, 23 procent Merlot en 2 procent Petit Verdot. De mate van houtrijping is mij niet bekend. De wijn heeft 13 procent alcohol.

Ik heb de fles indertijd gekocht voor de prijs van € 16,95 bij Ton Overmars in Amsterdam. Dat is geen verkeerde koop geweest…

Les Fiefs de Lagrange 2005

Een diepe en volle donkerrode kleur. Vol in de rand en iets bleekrood uitwaaierend.
Een mooie neus. Rokerig, lichte eikenhouttonen, vanille. Verfijnd cederhout, zwarte kersen en rode rozen. Aards en delicaat.
In de eerste aanzet zijn er redelijk wat tannines te bespeuren. Verder zoethout, laurier en iets peper. Koffie, vlezig en een beetje dik mondgevoel. In het ronde smaakpalet van Les Fiefs proef ik rijp rood fruit en mooi samengesmolten zuren. Medium zwaar van body.

Les Fiefs is een fijne, degelijke Saint-Julien waarin je proeft dat 2005 een goed oogstjaar is. De wijn is goed op dronk maar kan nog wat flesrust verdragen.

Score: 15,9 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2023.