Les Calandiéres 2017, IGP Méditerannée, Frankrijk

Les Calandieres
Zomermaand juni is begonnen dus we proeven een rosé uit de méditerannée.

Les Calandieres

De IGP (Indication Géographique Protégée) Méditerrannée staat voor een groot gebied van herkomst in het zuidoosten van Frankrijk (volgens het rugetiket). De Provence maakt een flink deel uit van dit gebied dus ik vermoed dat de wijn hier ook vandaan komt. Volgens datzelfde rugetiket is Les Calandiéres gevestigd in de Zuid-franse stad Béziers.

Waarschijnlijk is Les Calandiéres een soort merknaam of coöperatie. Er is verder ook weinig te vinden over deze rosé. Iets over gebruikte druivensoorten en in welke verhoudingen is niet te achterhalen. Via google kun je zien dat de wijn bij verschillende Franse supermarkten verkrijgbaar is.

Deze rosé Les Calandiéres is in Nederland verkrijgbaar bij de supermarkten van Dirk en DekaMarkt voor de prijs van € 4,99.

Een wijn waarvan we vooraf weinig weten. Laten we maar eens gaan proeven want het gaat tenslotte om de inhoud…

Les Calandiéres 2017

Een heldere en lichte zalm-rosé kleur. In de rand bleek uitlopend.
De neus opent zich redelijk en is plezierig. Wat zoet tropisch fruit (banaan). Ook wat snoepjesachtig, schuimpjes. Een tikje kalk. Een geparfumeerd bouquet.
In de mond komt Les Calandiéres verfrissend over, wat gespierd ook door de aanwezige zuren. Een grapefruit bittertje en fruit van aardbeien. Iets ziltig/zoutig op de tong. Sappig en dorstlessend. Wel wat kort in de afdronk, maar verder lichtvoetig en aangenaam. Gaat niet vervelen.

Een ongecompliceerde, makkelijke rosé. Gekoeld drinken op het terras of in de tuin en er is niets aan de hand.

Score: 12,6 punten.

Bewaarpotentieel: jong drinken, nu tot en met de zomer van 2019.