LePlan-Vermeersch Suze la Rousse RS 2018, zilveren kracht….

LePlan-Vermeersch Suze la Rousse RS 2018, zilveren kracht….LePlan-Vermeersch Suze la Rousse RS 2018 is een telg uit de stal van LePlan Vermeersch…

En dan weet je het wel… Intensiteit, kracht, rijpheid en veel, heel veel alcohol!

Dirk en Ann (vader en dochter) Vermeersch zijn van Belgische origine, maar hebben zich reeds jaren geleden gevestigd in de buurt van de Cotes de Ventoux. De percelen van Vermeersch leveren superintense druiven en dat komt door zorg en selectie. U moet namelijk niet denken dat dit zomaar komt. Nee, de familie Vermeersch gaat voor kwaliteit!

Deze LePlan-Vermeersch Suze la Rousse RS 2018 heeft een AOP Cotes du Rhone Villages en is een blend van 50% syrah– en Mourvedredruiven. Het 13,5% aan alcohol valt dit keer wel mee.

DECANTER heeft deze gewaardeerd met een BRONZEN medaille!

Te koop bij LEPLAN-VERMEESCH (HIER TE BESTELLEN) voor de prijs van € 9,95.

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch Suze la Rousse RS 2018

De kleur van deze LePlan-Vermeersch Suze la Rousse RS 2018 is indrukwekkend. Vol paars/diepdonkerrood over de tong van de kleur tot diep in de rand. De diepte is zeer diep donker. Topkleur. (3,0)
In de neus diep en rijp superfruitig bramenfruit met vol zwarte kersen. Jeugdig en springlevend. Wat zoethout en kruidig. Wat menthol. Fluwelig. Ook licht alcohol. De neus komt redelijk goed los en is breed. (3,9)
Op de tong mooi rond en uiterst geconcentreerd superrijp fruit van bramen en zwarte kersen. Smoothy en gelikt. Jong. Wat donker chocolade en zeer ronde en zachte tannines. Kruidig (tijm/lavendel) en specerijen (zwarte peper). Zachte zuren. Goed op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is zacht en smoothy met voldoende kracht . (7,0)

LePlan-Vermeersch Suze la Rousse RS 2018 is een uiterst zilveren medaille van wijngekken.nlgeconcentreerde wijn uit de stal van Vermeersch. Kracht, concentratie en precisie zorgen ervoor dat deze telg van Vermeersch op koers en op de weg blijft. LePlan-Vermeersch Suze la Rousse RS 2018 heeft deze wedstrijd wel gewonnen hoor! (2,4)

LePlan-Vermeersch Suze la Rousse RS 2018 verdient een mooi aantal punten van 16,3 punten

en verdient daarmee een ZILVEREN medaille (prijs/kwaliteit).

Drinken kan u het nu een zeker een aantal jaren houdbaar. Wel licht koelen.

#wijn #wijngekken #LePlan #Vermeersch #Rhone #medaille #proefrecensie #Decanter

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!