LePlan-Vermeersch Sauvignon Blanc 2017, Vin de France blanc, Frankrijk

LePlan-Vermeersch Sauvignon Blanc
De medaillejacht van LePlan-Vermeersch gaat onverstoord verder met deze Sauvigon Blanc Vin de France blanc.

Dirk Vermeersch ziet veel overeenkomsten tussen zijn vorig leven als autoracer en zijn leven als wijnbouwer. “Een autocoureur moet passie, precisie, evenwicht, geduld en een methodische aanpak hebben, hij moet berekende risico’s nemen, snelle beslisser zijn en teamgeest hebben.” Zo staat er te lezen op de website van LePlan-Vermeersch.

LePlan Vermeersch Classic

De passie voor wijn is zeker terug te proeven in de wijnen van LePlan-Vermeersch, die zich kenmerken door hun kracht en intensiteit. De top van het assortiment zijn de GT (Grand Terroir) wijnen. De basiswijnen worden gevormd door de Classic reeks.

Uit de LePlan-Classic reeks proeven we een wijn gemaakt van de Sauvignon Blanc druif, deze druif is door het druivenras dan ook ‘maar’ een Vin de France. De wijn is gebotteld in een ranke “bordeaux” fles en voorzien van een schroefdop.
Voor het prijsje van € 5,95 krijgt u dan heel veel wijn terug…

LePlan-Vermeersch Sauvignon Blanc 2017, Vin de France blanc

Een heldere en fonkelende kleur, licht strogeel. Bleek uitlopend in de rand.
De neus is open en fris van deze Vin de France. Rijp citrusfruit, steenfruit (perzik) en ook wat tropisch fruit (banaan), iets wat je niet vaak aantreft in een Sauvignon Blanc. Natte steen, een lichte mineraliteit. Een prettige en zuivere neus.
In de mond is deze Sauvignon Blanc rond en sprankelend fris. Veel zoet rijp fruit van perzik en peer. Confiture. Ook wat honing en een klein wit pepertje. Medium vol van body. Milde zuren en zeker niet strak droog, maar fruitig droog. Elegant.

Een wijn waar je duidelijk zeer rijp fruit in proeft. In die zin is dit een fruitbommetje. De wijn is rond en mooi in balans. Dit zal vele mensen aanspreken.
LePlan-Vermeersch weet ook in het goedkopere segment goed te scoren. Daarom heeft deze Sauvignon Blanc een bronzen medaille verdient!

Score: 14,4 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2019.

Le Plan-Vermeersch Sauvignon Blanc Vin de France

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #leplanvermeersch #sauvignonblanc