LePlan-Vermeersch RS Rouge 2020; prettige Rhonewijn

De volgende uit de RS serie van LePlan-Vermeersch is de LePlan-Vermeersch RS Rouge 2020; de rode variant.

De witte wijn had al een bronzen medaille gewonnen bij Decanter en daarom kon de rode variant niet achterblijven. Ook deze RS wijn heeft een bronzen medaille gekregen van Decanter.

Stapelen doen ze de medailles daar in Suze la Rousse; de bakermat van de familie Vermeersch. Je gaat het bijna normaal vinden… 


Lees verder na de advertentie exaro

Ook deze rode variant heeft twee druivenrassen als basis. De Marsannedruif in de witte wijn, is in de rode variant ingeruild voor de Syrahdruif. De Grenache is bij beide wijnen de andere druif.

13,5% aan alcohol is er uit deze druiven geperst. 2,0 g/l aan restsuikers is te verwaarlozen.

Te koop bij LePlan-Vermeersch voor € 8,44 of bij één van de verkooppunten.

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch RS Rouge 2020

De kleur van deze Vermeerschwijn is, zoals verwacht, jeugdig, vol en intens. Vol donkerrood/paars over de tong met diep purperrood in de rand. De diepte is donker tot diep donker. Mooie kleur. (2,9)
RS Rouge 2020 is in de neus ook zeer jeugdig. Een mengeling van rood fruit (framboos) en donkerrood fruit (zwarte kers). De neus komt redelijk los. (3,3)
Op de tong heeft deze rode Rhonewijn een licht droge aanzet (tannine) dat gecombineerd wordt met rond puur rijp fruit van de framboos en rode en zwarte kers. Sappig. Wat leer. Op de mid-palate redelijk vol met een goede lengte. Rond en fruitig met in de goede afdronk een lichte neiging naar een klein bittertje. (5,8)

LePlan-Vermeersch RS Rouge 2020 is een prettige Rhonewijn. Niet de diepte en intensiteit van de GT-wijnen, maar wel degelijk een wijn die gaat voor de fruitigheid en elegantie. Soepel rond en rijp rood fruit geeft je een wijn voor alledag. Zoals gezegd een prettige Rhonewijn en daar is niks mis mee. (2,1)

LePlan-Vermeersch RS Rouge 2020 verdient van mij een totaal van 14,1 punten.

Drinken kan u het nu en ik zou deze wijn toch eerst wat lucht geven. Houdt wel een paar jaar uit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *