LePlan-Vermeersch RS Rouge 2019; een heerlijke Rhonewijn!

LePlan-Vermeersch timmert goed aan de wijnweg. Hun GT-wijnen zijn beroemd, maar zij verkopen ook wat ‘mindere’ Goden.

Zoals de letters GT bij Vermeersch staat voor Grand Terroir, staan de letters “RS” voor Récolte Sélectionnée, wat zoveel betekent als “geselecteerde oogst”. Selectie is maar een woord, maar in de wijnwereld kan dat het verschil maken tussen dag en nacht. 

Ik denk dat de selectie een nog grotere invloed heeft dan het terroir, want met selectie gaat en staat de kwaliteit van de wijn. Als door selectie de kwaliteit van de wijn verhoogd wordt dan zal dat ook wel gevolgen hebben voor de opbrengst? BINGO! Daarom zijn er ook wijnen die niet door selectie geselecteerd zijn of worden. 

Deze LePlan-Vermeersch RS Rouge 2019 heeft daar geen last van. Het is overigens een blend van de Grenache en de Syrahdruif; heeft een alcoholpercentage van 13% en is verkrijgbaar bij LEPLAN-VERMEERSCH (of klik HIER voor andere locaties) voor de prijs van € 8.

Ja, dat valt nog wel mee hè voor een echte Rhonewijn (AOP)!

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch RS Rouge 2019

De kleur van deze Rhonewijn is vol, intens en jong. Diepdonkerrood/paarsig over de gehele tong tot diep in de rand. De rand is paarsig/rood. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie jonge explosieve kleur. (2,9)
In de neus is deze LePlan-Vermeersch RS Rouge 2019 heerlijk rijp, clean en mollig. Ook wat romig, maar niet van het hout, maar door de rijpheid van de druiven en de structuur. Intens kersenfruit. Licht kruidig. De neus komt redelijk goed los. (3,6)
Op de tong komt ook dat rijpe kersenfruit goed tot zijn recht, licht droog (tannine), maar is niet echt een bewaarwijn. Intens, maar toch frivool, jeugdig en speels. Lekker rond en licht romig. Puur kersenfruit; licht alcoholisch. Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. Zachte frisse zuren. De afdronk is licht droog, puur kersenfruit en met voldoende lengte. (5,8)

LePlan-Vermeersch RS Rouge 2019 is een heerlijke Rhonewijn om elke dag te drinken. Is niet zo moeilijk, maar heeft wel voldoende neus en smaak om iedere wijnliefhebber te plezieren. Zou ook prima gaan bij heerlijke barbecue-gerechten, want het heeft voldoende rijp fruit, intensiteit, jeugdigheid en kan alle smaakfacetten van het geroosterde vlees zonder meer aan. Een aanrader! (2,2)

LePlan-Vermeersch RS Rouge 2019 verdient een totaal van 14,5 punten

Drinken kan u het nu en houdbaar een paar jaar.

#wijn #LePlan #Vermeersch #CotesduRhone #Rhone #Grenache #syrah

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

2 gedachten over “LePlan-Vermeersch RS Rouge 2019; een heerlijke Rhonewijn!”

  1. Prima degustatie, echter mijn inziens een jonge wijn met syrah en grenache, die je zo mooi opschrijft:vol, intens en jong,donker tot diepdonker,
    Mooie jonge explosieve kleur.
    Wat wil je nog meer?
    Persoonlijk vind ik hier een 4 meer correct, wat de wijn een duidelijke meerwaarde geeft en …terecht !
    Mvg Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *