LePlan-Vermeersch RS Rosé 2021; opmerkelijke rosé!

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2021 neemt u mee naar zonnige streken!

Die zonnige streken liggen in de wijngaarden van LePlan-Vermeersch en die liggen, zoals u wellicht weet, in de Rhonevallei.

De Grenache en de Syrahdruiven staan daar in de volle zon en doen het daar goed. Zo goed zelfs dat er wijn van gemaakt kan worden! En dat doet de familie Vermeersch al langere tijd.

Wijn maken heeft Dirk zichzelf aangeleerd en niet onverdienstelijk! Nu de vader geniet van zijn pensioen is zijn dochter, samen met haar man Seb, de drijvende kracht achter dit mooie, Belgisch/Franse bedrijf.


Lees verder na de advertentie exaro

In dit geval hebben ze de Grenache en de Syrahdruif gebruikt om er roséwijn van te maken. Een OPMERKELIJKE roséwijn, moet ik u zeggen!

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2021 kost u € 8,44 en is verkrijgbaar bij LePlan-Vermeersch of bij een van hun verkooppunten. 12,5 % aan alcohol…

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2021

De kleur van deze LePlan-Vermeersch RS Rosé 2020 is licht zalmroze over de tong met een mooie fonkeling in de rand. Helder en zuiver. (2,7)
In de neus van deze Rhonewijn valt je direct het licht rokerige op gecombineerd met mooie framboosfruit. Rijp en lekker fruitig. De neus komt redelijk los. (3,3)
LePlan-Vermeersch RS Rosé 2020 is op de tong mooi rond, heerlijk framboosfruit met toch een redelijke zuurgraad. Ook het licht rokerige proef je terug. Ook het beperkte alcohol is merkbaar, want de wijn is niet echt heet. Ook valt het restsuiker zeer mee. Opmerkelijk voor Vermeersch. Op de midpalate is het redelijk en ook in diepte en breedte is het redelijk voldoende. De afdronk is redelijk goed en lekker fris fruitig. (5,6)

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2020 is een leuke rosé Rhonewijn. Genoeg aan fruit en gezelligheid en het voordeel van deze wijn is dat het alcohol relatief beperkt is. Normaal zijn de wijnen van Vermeersch hoog in het alcohol, maar deze komt niet verder dan 12,5%. En dat zonder dat de wijn aan de zoete kant is! Zoals gezegd : opmerkelijk, maar zeer gewenst! (2,0)

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2020 verdient van mij een totaal van 13,6 punten

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *